Studieroute

Applied Chemistry

Onderdeel van

Chemie

Applied Chemistry

De Sustainable Development Goals (SDG's), opgesteld door de VN, zijn de richtlijnen voor een duurzame wereld waarin we schaarse middelen beter gebruiken. Deze doelen kunnen alleen worden bereikt als we het proces van grondstof naar product en andersom verbeteren.


In deze studieroute leer je praktijkgericht onderzoek te doen. Je zet geavanceerde analytische technieken in om antwoord te krijgen op je onderzoeksvraag. Denk bijvoorbeeld aan het maken van bio afbreekbare plastics, die eenvoudig kunnen worden gerecycled. Experts van grote multinationals en marktleiders in hun respectievelijke vakgebieden, delen hun ervaring met jou door gastlessen te geven. Je werkt samen met andere studenten aan regionale projecten die gerelateerd zijn aan het zeemilieu waar Zeeland van profiteert.

Lees meer

Chemie

Applied Chemistry is onderdeel van de opleiding Chemie

Bij de opleiding Chemie aan de HZ leg je zelf het accent binnen het brede werkveld. Je krijgt alle ruimte om een route te kiezen die bij jou past. De kansen op een baan zijn uitstekend: de chemische sector staat te springen om goed opgeleide mannen en vrouwen. Welke studieroute je ook kiest, jij wordt opgeleid tot een analytische en accurate onderzoeker die straks de wereld vooruit helpt!

Meer informatie over opleiding Chemie

Meer weten over de opleiding Chemie?

Wil je meer weten over deze opleiding of alle informatie nog eens rustig nalezen?

Ervaringen

Studenten aan het woord

Wil jij weten wat onze studenten van de opleiding Chemie vinden en waarom ze juist voor deze opleiding hebben gekozen? Lees dan de verschillende ervaringen van onze studenten.