De Sustainable Development Goals (SDG's), opgesteld door de VN, zijn de richtlijnen voor een duurzame wereld waarin we schaarse middelen beter gebruiken. Deze doelen kunnen alleen worden bereikt als we het proces van grondstof naar product en andersom verbeteren.

In deze studieroute leer je praktijkgericht onderzoek te doen. Je zet geavanceerde analytische technieken in om antwoord te krijgen op je onderzoeksvraag. Denk bijvoorbeeld aan het maken van bio afbreekbare plastics, die eenvoudig kunnen worden gerecycled. Experts van grote multinationals en marktleiders in hun respectievelijke vakgebieden, delen hun ervaring met jou door gastlessen te geven. Je werkt samen met andere studenten aan regionale projecten die gerelateerd zijn aan het zeemilieu waar Zeeland van profiteert.

Onderdeel van de opleiding
Chemie

Zo zit de studieroute Applied Chemistry in elkaar

In de eerste twee jaar volg je een basisprogramma, waarbij Chemie en Life Sciences centraal staan. Je leert experimenten in het laboratorium te doen, de uitkomst te interpreteren, vervolgonderzoeken te plannen en je resultaten te communiceren. Pas in het derde jaar kies je een studieroute: Applied Chemistry of Life Sciences. Je verdiept je in deze richting door het doen van internationale stage, het volgen van vakken bij een andere universiteit of het uitvoeren van een eigen onderzoek. Ook kies je een minor.

Je begint aan het gekozen studietraject en kiest een minor of stage. Je kunt bijvoorbeeld een internationale stage lopen, vakken volgen aan een andere universiteit (pre-master) of een eigen onderzoek of project uitvoeren in een van onze onderzoeksgroepen.

In het vierde studiejaar werk je aan verschillende onderzoeksprojecten bij één of twee bedrijven in Nederland of in het buitenland. In je afstudeeronderzoek moet je aantonen dat je het niveau Bachelor of Science hebt bereikt.

Close up van volle maatbekers

Meer weten over de opleiding Chemie?

Wil je meer weten over deze opleiding of alle informatie nog eens rustig nalezen?

Na het volgen van deze studieroute

De kansen op een baan zijn uitstekend: de chemische sector staat te springen om goed opgeleide mannen en vrouwen. Je kunt je in tal van beroepen terecht, zoals:

  • Chemisch-fysisch analist
  • Onderzoeker (R&D)
  • GCMS analist
  • Milieuadviseur
  • Laboratoriummanager
  • Technisch onderwijs assistent
  • Docent scheikunde

Gefeliciteerd, je bent afgestudeerd! Je mag vanaf nu de titel ‘Bachelor of Science’ achter je naam zetten.

Wil je na de opleiding Chemie doorstuderen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je bij verschillende universiteiten middels een schakelprogramma een mastertraject starten, zoals:

  • Master Analytical Sciences
  • Master of Science in Chemistry
  • Master Molecular Sciences

Studenten aan het woord

Wil jij weten wat onze studenten van de opleiding Chemie vinden en waarom ze juist voor deze opleiding hebben gekozen? Lees dan de verschillende ervaringen van onze studenten.

Foto van Robert, student Chemie, in een grasveld
Over de opleiding
Robert, Student Chemie

Tijdens de studieroute Applied Chemistry ga je dieper in op productsamenstellingen.

Lees het verhaal van Robert