Iris van de Velde

Iris van de Velde

Iris van de Velde is onderzoeker bij het lectoraat Healthy Region en docent bij de opleiding Verpleegkunde aan de HZ.

Naast deze functie is Iris ook lid van de raad van toezicht bij Stichting Ouderenzorg Noord Beveland (SONB) en trainer Positieve Gezondheid in samenwerking met Co-Engaged, inzetbaar voor de kerngezond gemeenten in Zeeland. In 2011 heeft Iris haar hbo verpleegkunde opleiding afgerond en heeft daarna in diverse gezondheidszorginstellingen gewerkt (ziekenhuis, verpleeghuis en thuiszorg). In 2014 is Iris na het behalen van de opleiding verplegingswetenschappen gestart als docent verpleegkunde op de HZ.
Een jaar later is Iris aangesloten bij het lectoraat Healthy Region. Dit met het idee om de verbinding tussen onderwijs en onderzoek meer te integreren.
Sindsdien werkt Iris in de combinatiefunctie van docent-onderzoeker binnen de HZ. Haar interesses liggen vooral op Positieve Gezondheid, preventie en gezondheidsbevordering, maar ook op het gebruik van technologie in de zorg en het interprofessioneel samenwerken binnen en buiten de gezondheidszorg. Iris draagt graag bij aan maatschappelijke vraagstukken, het liefst regionaal om de eigen regio gezonder, vitaler en leefbaarder te maken.

Projecten

Vitaliteit

CASCADE

In het project CASCADE (Community Areas of Sustainable Care And Dementia Excellence in Europe)…

Social Work student die iets laat zien aan een oudere mevrouw
Vitaliteit

Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg (ZPO)

De HZ University of Applied Sciences is betrokken met het lectoraat Healthy Region als…

Vitaliteit

Instroom van ouderen (75+) op de spoedeisende hulp

Studie naar factoren die invloed hebben op de kans dat een oudere instroomt op de spoedeisende…