Als je een studiekeuze gaat maken, dan zijn er superveel opties. Je kunt kiezen uit veel verschillende opleidingen, maar ook uit een heleboel scholen. Wil je in Zeeland wonen en studeren? Dan is HZ een goede keuze. En niet alleen omdat je hier vlak bij het strand zit en er voldoende kamers zijn. De HZ biedt je nog veel meer als student. Ben je benieuwd? We zetten een aantal belangrijke redenen op een rijtje.

Vrienden voor het leven

Een opleiding volgen aan de HZ is zoveel meer dan alleen studeren. Je kunt lid worden van een van de studentenverenigingen, meedoen met het culturele programma van HZ Cult of sporten wat je maar wil bij HZ Sport. En vergeet het grote Kick-off Festival niet! Dat is een groot feest met aansprekende artiesten. En wil je op kamers? Dan is er op een van de campussen vast een plekje voor je vrij. Hier maak je vrienden voor het leven!

Bijdragen aan een betere wereld

Bij de HZ zit ‘bijdragen aan een betere wereld’ goed tussen de oren. In iedere opleiding zitten thema’s als water, energie en vitaliteit verweven. En in de opdrachten die je maakt word je gestimuleerd om na te denken over duurzame oplossingen. Zo ontwikkel je een onderzoekende houding en vaardigheden om later als professional innovatieve ideeën uit te werken.

In Middelburg wordt momenteel het Joint Research Center Zeeland gebouwd. Een groot onderzoekslaboratorium voor studenten, onderzoekers, bedrijven en de overheid, waarin wordt samengewerkt aan innovatie voor vraagstukken die relevant zijn in deltagebieden zoals Zeeland.

Springplank naar het buitenland

Tijdens je opleiding zijn er verschillende mogelijkheden om naar het buitenland te gaan. Zo kun je een minor volgen, stage lopen of afstuderen in het buitenland. En als je op de HZ rondloopt, dan kom je vanzelf in aanraking met andere culturen. Voor studenten die extra uitdaging zoeken is er het Honours Programme. Met dit programma werken studenten aan uitdagende projecten wereldwijd.

Persoonlijke hogeschool

Bij de HZ ben je geen nummertje, je krijgt een warm welkom. Docenten en medestudenten kennen je bij naam en leren wat jouw krachten en valkuilen zijn. Hier vind je elkaar. Dit is de reden dat veel studenten de HZ verkiezen boven een grotere hogeschool.

Ondernemerschap

Ondernemerschap is een belangrijke vaardigheid die studenten op de HZ meekrijgen. Dit gaat niet alleen over het opstarten van een eigen bedrijf. Nee, het is ook de ondernemende houding die je in ieder vakgebied nodig hebt. Zo leer je hoe je complexe vraagstukken kunt aanvliegen. Hoe je initiatief neemt, innovatief denkt en de samenwerking zoekt. Kortom: hoe je je ontwikkelt tot een professional waar bedrijven en organisaties echt iets aan hebben.

En wil je wel een eigen bedrijf starten? Dan is daar een speciale leerlijn voor. Je begint met een Student Company, je volgt een minor ondernemerschap en vervolgens studeer je af in je eigen bedrijf. Je wordt daar goed bij geholpen door Dockwize, de innovatiehub van Zeeland.

Al jaren in de top 3

Voor het 13e jaar op een rij staat HZ als hogeschool in de top 3 van Nederland in de Keuzegids.

Ga je ook studeren in Zeeland aan de HZ? Dan word je hier klaargestoomd voor een professional die het verschil kan maken. En het mooie is: de provincie heeft je nodig! Keer op keer blijkt dat hoger opgeleide professionals nodig zijn om de provincie leefbaar te houden. Hopelijk komen we elkaar tegen en werken we samen aan oplossingen voor een betere wereld!


Laatst aangepast op: 04-07-2024
Delen:

Gerelateerde blogs

Studiekeuze

Een profielkeuze maken, hoe doe je dat?

3 min. Arjen van Keulen
Deeltijd studenten werken samen aan een tafel
Studiekeuze

Wat is het verschil tussen werken en leren op het mbo en in deeltijd studeren op het hbo?

3 min. Ilse Jorissen
Studiekeuze

Waarom zou je kiezen voor een studie bij HZ?

3 min. Arjen van Keulen