Heb je je aangemeld voor een studie aan de HZ? Dan is het handig om alvast een beetje te weten wat je kan verwachten. In deze blog geven we je alvast een sneak preview naar de start van jouw studie!

Na je aanmelding

Heb je je aangemeld voor een opleiding tussen oktober en maart? Dan blijft het nog even stil. Vanaf maart zal je berichten ontvangen. Dit kan per e-mail, maar ook via het online leersysteem HZ Learn.

Wanneer je je aanmeldt bij HZ, ontvang je e-mails waarmee je toegang krijgt tot de online systemen van de HZ. Op HZ Learn vind je informatie over je opleiding. Op MyHZ vind je onder andere je rooster, studieplan en boekenlijsten. Daarnaast vind je er het laatste nieuws van de HZ en kan je onder andere je persoonlijke gegevens aanvullen.

Digitale machtiging

Begin juni ontvang je berichten over het betalen van je collegegeld. Je kunt een digitale machtiging afgeven via je Studielink-account. Tegen die tijd weet je waarschijnlijk of je geslaagd bent voor je havo-, vwo- of mbo diploma en of je dus toelaatbaar bent. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende vooropleidingeisen.

Studiekeuzecheck

Een bewuste studiekeuze vergroot de kans dat je straks succesvol bent in je studie. Het is belangrijk dat je een bewuste studiekeuze maakt. Om je daarbij te helpen ontvang je een uitnodiging voor een studiekeuzecheck. Samen kijken we of de studie van jouw keuze past bij je interesses, kwaliteiten en motivatie.

Kick off

De eerste week van je studie heet de kick-off week. Deze week staat vooral in het teken van kennismaken. Je krijgt een rondleiding door de HZ, je leert je medestudenten kennen en je krijgt meer info over je opleiding. Je ontvangt je HZ-pas waarmee onder andere je koffie haalt, boeken leent in de bieb, je de slagboom opent om te parkeren en scant of kopieert. Daarnaast is het ook tijd voor feest! Je kan lid worden van een van de studentenverenigingen en de start van je studentenleven vieren met het kick-off festival.

Starten met studeren

En dan gaat je studie écht beginnen. Je mag aan de bak. Het jaar is opgedeeld in 4x blokken van 10 weken. De eerste twee blokken vallen in het eerste semester. Het tweede semester begint vanaf februari. Tijdens ieder blok kun je een aantal studiepunten halen mits je een vak voldoende afrondt. Op MyHZ vind je een jaaroverzicht.

Laat het avontuur beginnen

Studeren aan het hbo is een groot avontuur. In het begin zullen er veel nieuwe dingen op je af komen. Als je eenmaal gewend bent en je hebt de smaak te pakken, dan zijn er veel mogelijkheden voor jou als student om je maximaal te ontwikkelen. Denk aan HZ Cult, HZ Sport, The Work Zone, Green Office en het Honours Programme. Maak er zoveel mogelijk gebruik van!


Laatst aangepast op: 03-07-2024
Delen: