Waarom koos je voor de opleiding Tourism Management?

“Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in talen, culturen en hun verschillen. Deze opleiding combineert die aspecten met een businessgerichte bachelor. En dat leek me heel interessant Toen ik op de middelbare school zat was ik vooral geïnteresseerd in natuurkunde en exacte vakken. Dus het iets anders geworden dan wat ik destijds in mijn hoofd had zitten.”

Wat gaf de doorslag om voor de HZ in Vlissingen te kiezen?

“Ik zocht een hogeschool in de buurt van mijn ouderlijk huis, omdat ik te maken had met gezondheidsproblemen. Toen ik mijn situatie bij de HZ ter sprake bracht waren ze erg begripvol en bereid om me te helpen. Hierdoor voelde ik me erg welkom en gezien. Toen wist ik dat studeren aan de HZ het beste voor mij zou zijn.”

Welke momenten tijdens je studie vind je tot nu toe het meest waardevol?

“Mijn afstudeerstage in Amsterdam, maar bovenal mijn huidige minor buitenland in Seoul, Zuid-Korea. Mijn afstudeerstage bij Amsterdam&partners opende echt mijn ogen voor de eindeloze mogelijkheden binnen de wereld van toerisme. De kers op de taart is mijn minor buitenland in Seoul, de plaats waar ik 23 jaar geleden ben geboren. Ik volg hier de major Business Administration. Deze ervaring zal me voor altijd bijblijven en ik ben heel dankbaar voor deze kans.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Kun je meer vertellen over je afstudeerstage bij Amsterdam&partners?

“Hier leerde ik alles over de complexe wereld van vergaderingen, conventies en zakenreizigers, wat super interessant was. Dit was de eerste keer dat ik fulltime in een kantooromgeving werkte en te maken kreeg met verschillende takken in de organisatie. Ik heb ook veel geleerd over stakeholdermanagement en ik heb tijdens mijn stage indrukwekkende Amsterdamse hotels kunnen bezoeken, zoals Grand Hotel Krasnapolsky en Hotel Okura.”

Heb je een goed advies voor toekomstige studenten Tourism Management?

“Mijn advies voor toekomstige studenten is om geduldig te zijn, naar je instinct te luisteren en door te zetten. Je studieloopbaancoach kan je helpen als je ergens mee zit en samen met jou naar de verschillende opties kijken. Je weet vooraf nooit helemaal of iets de juiste beslissing is, maar zolang je je gevoel volgt komt het goed!”

Lees meer over de opleiding Tourism Management