Honours Programme

Ben jij ambitieus en ondernemend? En zoek je meer uitdaging tijdens je studie? Dan is het Honours Programme iets voor jou! Met dit speciale traject naast je studie krijg je de kans om jezelf optimaal te ontwikkelen, je kennis te verbreden en een bijdrage te leveren aan een betere toekomst.

Het HZ Honours Programme is een aanvullend traject op je bachelorstudie, dat je veel ruimte biedt voor eigen inbreng en initiatief. Samen met HZ-studenten van allerlei opleidingen ga je aan de slag met een maatschappelijk vraagstuk, dat jullie zelf mogen bedenken. Of het nou een nationaal of internationaal vraagstuk is, het is aan jullie!

Ontdek het HZ Honours Programme

Waarom meedoen met het Honours Programme?

Meedoen aan het Honours Programme van de HZ heeft meerdere voordelen:

  • Je levert een betekenisvolle bijdrage aan de maatschappij door innovatieve ideeën en inzichten te ontwikkelen over een bepaald vraagstuk.
  • Je wordt extra uitgedaagd naast je studie door, onder begeleiding van ervaren docenten, zelfstandig aan een project te werken.
  • Je werkt samen met studenten uit verschillende opleidingsrichtingen en/of -jaren.
  • Je vergroot je kritisch en interdisciplinair denkvermogen.
  • Op je getuigschrift staat een extra vermelding en je ontvangt een aanbevelingsbrief waarmee je je kunt onderscheiden op de arbeidsmarkt.

Iets voor jou?

Het Honours Programme is perfect voor tweede- of derdejaarsstudenten die op zoek zijn naar meer uitdaging. Ben jij die ambitieuze student en trek jij je aan wat er in de wereld gebeurt? Meld je dan aan voor het Honours Programme.

Wat kun je verwachten?

Benieuwd wat je kan verwachten van het Honours Programme? Het is sowieso een bijzondere ervaring, waarbij de wereld aan je voeten ligt. Zo zijn studenten in Amerika, de Filipijnen en India geweest en de onderwerpen variëren van duurzame kledingproductie tot ondervoeding onder schoolkinderen.

Studenten aan het woord

Yoni Student Watermanagement "Na mijn bachelor Watermanagement wil ik graag mijn eigen duurzame kledinglijn starten." Lees het hele verhaal van Yoni
Ben Vierdejaarsstudent Watermanagement "Ik denk zelfs dat de HZ een van de meest internationale hogescholen van Nederland is." Lees het hele verhaal van Ben

Hoe meld je je aan?

Je kunt je aanmelden voor het Honours Programme vanaf je tweede of derde studiejaar. Je wordt echter niet zomaar toegelaten: je start met een sollicitatiebrief en een aanbeveling van de opleiding die je volgt. Meer informatie kun je opvragen bij Joeri Versluis, via j.versluis@hz.nl.