Werk jij in de foodsector en wil je inspelen op de groeiende aandacht voor gezonde voeding en duurzaamheid? Met de cursus Food & Healthy Lifestyle leer je hoe je deze thema’s toepast in jouw werk. Je verdiept je in duurzame concepten en onderwerpen zoals diëten, allergenen en Dutch cuisine. Zo inspireer je jouw gasten of klanten met gezondere en duurzame keuzes.

Na de cursus Food & Healthy Lifestyle ben je in staat om gezonde en duurzame concepten te ontwikkelen waarmee je aansluit op de continu veranderende (food)wereld. Je hebt inzicht in onder meer diëten, allergenen, wetgeving en duurzaamheid. Je vergroot je kennis van gezonde leefstijl én versterkt je vaardigheden in conceptontwikkeling, business en hospitality. Dit helpt je niet alleen om kansen te signaleren, maar ook om veranderingen succesvol door te voeren binnen je organisatie.

Opbouw van de cursus

Met deze cursus schuif je aan bij een blok van de hbo-deeltijdopleiding Food, Business & Innovation. Je volgt klassikale lessen, workshops en gastcolleges, waarin je zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden opdoet.

Tijdens de cursus verdiep je je in de volgende kennisgebieden:

  • Criteria van gezonde leefstijl
  • Leefstijlbeleid
  • Diëten
  • Voedselvoorkeuren
  • Allergenen
  • Allergieën
  • Dutch cuisine
  • Wet- en regelgeving
  • Keurmerken
  • Labelen
  • Van grond tot mond
  • Duurzaamheid en korte ketens

Ook ontwikkel je professionele vaardigheden om je kennis om te zetten in acties:


  • Leiderschap voor duurzame ontwikkeling
  • Persoonlijk leiderschap

Praktische informatie

Aanmelden & contact

Je kunt je aanmelden via dit formulier

Wil je liever eerst in gesprek met een docent? Mail dan naar Judith van Poppel.

Studiekosten

De studiekosten van deze cursus bedragen € 2395,-.

Lesdata

Deze cursus bestaat uit 8 lesdagen en 1 afsluitend moment in de vorm van een interview over je portfolio. De lesdagen vinden plaats op dinsdagen van 10.15 tot 17.45 uur.

  • Dinsdag 4 februari 2025
  • Dinsdag 11 februari 2025
  • Dinsdag 18 februari 2025
  • Dinsdag 25 februari 2025
  • Dinsdag 11 maart 2025
  • Dinsdag 18 maart 2025
  • Dinsdag 25 maart 2025
  • Dinsdag 1 april 2025
  • Dinsdag 8 april 2025 (afronding)

Je schuift aan bij de lessen van de hbo-opleiding Food, Business & Innovation van HZ University of Applied Sciences.

Locatie

HZ University of Applied Sciences, Edisonweg 4, Vlissingen.

Toetsing

Tijdens de cursus werk je aan een portfolio met daarin je beroepsproducten. Je sluit de cursus af met een criteriumgericht interview op basis van jouw portfolio.

Certificaat

Na positieve afronding van de cursus ontvang je een certificaat van HZ University of Applied Sciences.

Groepsgrootte

De cursus start bij minimaal 4 deelnemers. Je sluit met je groep aan bij de lessen van de hbo-opleiding Food, Business & Innovation.

Na de cursus

Met jouw expertise ben je klaar om je organisatie vooruit te helpen met gezondere keuzes en duurzame oplossingen. Zo speel je niet alleen in op de veranderende vraag van je gast of klant, maar draag je ook bij aan een gezonde maatschappij en een betere wereld.