Marianna Ansiliero de Oliveira Coelho

Marianna Ansiliero de Oliveira Coelho

Marianna Ansiliero de Olivieira Coelho is coördinator van het lectoraat Biobased Bouwen.

Ze is Braziliaanse en gepassioneerd bezig met civiele techniek en de zoektocht naar nieuwe materialen voor de bouw. Haar interesse in onderzoek begon tijdens haar bachelor Civiele Techniek toen ze als stagiaire deel uitmaakte van een onderzoeksgroep en later tijdens haar afstudeerscriptie.
Nadat haar enthousiasme voor onderzoek was geïnitieerd, ging ze verder met een master in Structural Engineering. Daarna sloot ze een PhD af die ze deels in Brazilië en Duitsland maakte in hetzelfde gebied. Ze werkte vervolgens zeven jaar aan een onderzoeksuniversiteit in Brazilië. Ze is dankbaar voor de mogelijkheden om te werken aan verschillende onderwerpen, zoals bamboeconstructies, gerecycled beton en membraanconstructies.
Marianna werkte aan onderzoeksprojecten waarbij ze materialen testte in het laboratorium en numeriek rekende en simuleerde. Deze combinatie kan het begrip en gedrag van constructiematerialen versnellen.
De overstap naar HZ kwam voort uit de wens om dichter bij bedrijven en industrieën te werken. Helaas kwamen sommige onderzoeken die ze in Brazilië had ontwikkeld niet bij de industrie en eindgebruiker terecht. Door onderzoek te doen aan een hogeschool kan ze samenwerken met bedrijven aan onderzoeksprojecten en eindproducten ontwikkelen. Op dit moment is haar doel om de hoeveelheid cement in beton te verminderen en te zoeken naar alternatieven voor beton. Ook doet ze onderzoek naar het gebruik van natuurlijke vezels als vervanging voor grind en zand en als wapening voor bouwmaterialen.

Projecten

Biobased oplossingen

CBCI - Circular Bio-based Construction Industry

Het Interreg 2 Zeeën-project Circular Biobased Construction Industry (CBCI) onderzoekt hoe je…