Bart Letterie

Bart Letterie

Bart Letterie is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Water Technology op HZ University of Applied Sciences.

Hij heeft een bachelor in Soil, Water and Atmosphere en een master in Hydrology and Water Quality van Wageningen University and Research, waar hij in 2013 afstudeerde.
Bart heeft veel ervaring in de afvalwaterzuiveringssector vanuit zijn vorige werk bij LambWeston Meijer waar hij als Environmental Engineer verantwoordelijk was voor de afvalwaterzuiveringsinstallatie. Bart heeft extra kennis op dit gebied opgedaan door het volgen van de opleiding Hogere Techniek Afvalwaterzuivering. Hier heeft hij geleerd om nieuwe afvalwaterzuiveringsinstallaties te ontwerpen en problemen bij bestaande installaties op te lossen.
Op de HZ is Bart onder meer betrokken bij het FRESH4Cs project waar de focus ligt op het onderzoeken van alternatieve zoetwaterbronnen en mogelijkheden voor wateropslag in laaggelegen kustgebieden. Naast zijn werk bij de onderzoeksgroep is hij betrokken bij de opleiding Watermanagement en doceert hij Milieuchemie en verschillende vakken in de vakken Water Pollution and Treatment en Advanced Water Technology.

Projecten

Opspattend water
Water

FRESH4Cs

De Water Technology Research Group werkt aan een Interreg 2 Zeeën-project genaamd FRESH4Cs; een…

Past Student Assignments

Hier vind je een overzicht van studentenopdrachten op het gebied van Watertechnologie die eerder…

Water

EffluentFit4Food

Het doel van EffluentFit4Food is om in tijden van droogte de beschikbaarheid van kwalitatief goed…