Rioolwaterzuivering header

Bart Letterie

Docent-onderzoeker

Bart Letterie is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Water Technology op HZ University of Applied Sciences.

Hij heeft een bachelor in Soil, Water and Atmosphere en een master in Hydrology and Water Quality van Wageningen University and Research, waar hij in 2013 afstudeerde.
Bart heeft veel ervaring in de afvalwaterzuiveringssector vanuit zijn vorige werk bij LambWeston Meijer waar hij als Environmental Engineer verantwoordelijk was voor de afvalwaterzuiveringsinstallatie. Bart heeft extra kennis op dit gebied opgedaan door het volgen van de opleiding Hogere Techniek Afvalwaterzuivering. Hier heeft hij geleerd om nieuwe afvalwaterzuiveringsinstallaties te ontwerpen en problemen bij bestaande installaties op te lossen.
Op de HZ is Bart onder meer betrokken bij het FRESH4Cs project waar de focus ligt op het onderzoeken van alternatieve zoetwaterbronnen en mogelijkheden voor wateropslag in laaggelegen kustgebieden. Naast zijn werk bij de onderzoeksgroep is hij betrokken bij de opleiding Watermanagement en doceert hij Milieuchemie en verschillende vakken in de vakken Water Pollution and Treatment en Advanced Water Technology.