Ga jij binnenkort kiezen waar je gaat studeren? Dan stel ik je graag voor aan een studentenstad die je absoluut moet overwegen: Middelburg! Een levendige studentenstad met gezellige terrassen, cafés en barretjes. En je kunt er nog gemakkelijk een kamer vinden ook! In deze blog neem ik je mee door mijn stad en laat ik je zien waarom studeren in Middelburg een geweldig avontuur is.

Een echte studentenstad

Misschien denk je bij studentensteden niet als eerste aan Middelburg, maar ik deel graag een geheimpje: Middelburg behoort tot de beste studentensteden van Nederland! Om te beginnen vind je er onderwijs van hoge kwaliteit (mbo, hbo en universiteit). Best belangrijk bij een studiekeuze! Maar net zo belangrijk is de sfeer en de gezelligheid. Middelburg heeft een bruisend studentenleven met veel leuke hotspots: gezellige terrasjes, koffietentjes en cafés. De ideale stad voor een hechte studentencommunity dus!

Middelburg: leuk om te wonen

Middelburg vind ik zeker leuk om te wonen! De historische stad ademt een charmante sfeer uit, met mooie grachten, pittoreske straatjes en historische gebouwen. Bovendien is Middelburg een veilige stad waar ik me snel thuis voelde. Je kunt er goed shoppen en neerstrijken bij een van de vele restaurantjes.

Activiteiten naast je studie

In Middelburg is er altijd wel iets te doen. Om écht het onderste uit de kan te halen van je studententijd, zou ik aanraden om je te verdiepen in HZ Community. Je kunt je aansluiten bij een community zoals HZ Sport of HZ Green Office. Dan kun je dagelijks (heel voordelig én gezellig) sporten, of meehelpen met het onderhouden van het voedselbos aan de Edisonweg. Bij HZ Cult en SDG Events kun je deelnemen aan toffe activiteiten, zoals theatervoorstellingen, bioscoopbezoeken of lezingen. Zo leer je nieuwe mensen kennen én verdiep je je in verschillende culturen en maatschappelijke thema's.

Je kunt er ook voor kiezen om je aan te sluiten bij een studentenvereniging. De HZ heeft er 3: Aqua ad Vinum, Marum Bibio en Aquila. Lid worden van een studentenvereniging is een perfecte manier om gezelligheid op te zoeken en nieuwe vrienden te maken.

Fietsen naar het strand

Wist je dat je vanuit Middelburg met de fiets naar het strand kan? Als je op een normaal tempo fietst, sta je al binnen in een half uurtje op een strand naar keuze! Ik ga vaak naar de boulevard in Vlissingen, maar Vrouwenpolder heeft ook een heel groot strand. Aan de kust zijn ook prachtige duin- en bosgebieden om door te wandelen, zoals Oranjezon en de Manteling. Ook kun je lekker zwemmen of watersporten aan het Veerse Meer.

In Middelburg vind je gemakkelijk een kamer

Zakt de moed je in de schoenen van de kamernood? In Middelburg is het vinden van een betaalbare studentenwoning heel eenvoudig. Er zijn diverse huisvestingsmogelijkheden die specifiek gericht zijn op studenten. Of je nu liever in een studentenhuis woont of je eigen studio wil hebben: er is altijd een passende optie beschikbaar.

Studeren aan de HZ University of Applied Sciences

De HZ heeft locaties in Vlissingen en in Middelburg. En biedt veel interessante hbo-opleidingen aan. De meeste technische opleidingen van HZ zitten gevestigd in Middelburg, aan het Groene Woud. Van hieruit loop je zo het stadscentrum in. De andere opleidingen van HZ (meer gericht op economie en mens & gedrag) bevinden zich in Vlissingen. Wil je liever in Middelburg wonen, maar in Vlissingen naar school? Dat kan! Je reist in ongeveer 30 minuten met de fiets van stad naar stad. Of pak lekker de bus of de trein, dan ben je er nog sneller!

Chat met een student

Heb je nog vragen over studeren in Middelburg (of Vlissingen)? Om nieuwe hotspots te ontdekken in je toekomstige studentenstad, of wil je iets anders weten over studeren aan de HZ? Ga met mijn medestudenten het gesprek aan!

{{cta('0fc67eee-6c7d-44d3-bf01-fd233ef23392')}}


Laatst aangepast op: 03-07-2024
Delen: