De HZ heeft locaties in Vlissingen en in Middelburg. Veel studenten wonen bij hun ouders of reizen op en neer. Een aantal woont op kamers, waaronder ook ik. Omdat ik mijn opleiding in Vlissingen volg, woon ik daar. Velen denken dat Vlissingen een saaie stad is, maar niks is minder waar. In deze blog neem ik jullie mee op citytour door Vlissingen en vertel ik jullie alle handige en leuke dingen.

Makkelijk een kamer vinden in Zeeland

Het aanbod aan studentenwoningen is in Vlissingen groot. Je kan makkelijk een kamer vinden in Zeeland. Er zijn particuliere huiseigenaren, die kamers verhuren. Je hebt APV, dit is een organisatie die studentenhuisvesting aanbiedt. APV heeft ook enkele campussen in beheer waar je als student kan wonen. Waaronder de "Campus Vlissingen" en daar woon ik. Dit zijn oude schoolgebouwen omgebouwd tot studio’s. Studio’s zijn zelfstandige woonruimtes, je hebt een eigen keuken, badkamer en een eigen toilet.

Studentenstad Vlissingen

Ik vind Vlissingen een leuke studentenstad. Het grootste voordeel aan Vlissingen vind ik het strand en de zee. Het strand aan de boulevard is erg mooi. Naast de boulevard zijn er nog veel meer stranden. En je vindt een aantal strandtentjes op de standen, waar het heerlijk vertoeven is bij mooi weer. In de stad zelf zijn ook vele gezellige terrasjes en restaurantjes. Wist je dat Vlissingen de langste zeeboulevard van Nederland heeft?

Evenementenstad: activiteiten naast je studie

Er zijn elk jaar verschillende evenementen om te bezoeken. Zo vinden Bevrijdingsfestival Zeeland, Film by the Sea en festival Onderstroom standaard plaats in Vlissingen. Vind je het leuk om nog vaker deel te nemen aan activiteiten buiten je studie? Kijk dan eens bij HZ Community. HZ Cult en SDG Events organiseren veel activiteiten op het gebied van cultuur en maatschappelijke thema's, zoals theatervoorstellingen en lezingen.

Je kunt er ook voor kiezen om je aan te sluiten bij een community, zoals HZ Sport. Dan kun je bijvoorbeeld yogalessen doen of zwemmen. Bij Green Office kun je tuinieren om het voedselbos van de HZ te onderhouden, of meehelpen met clean-ups om zwerfafval te bestreiden. De HZ heeft ook 3 studentenverenigingen: Aqua ad Vinum, Marum Bibio en Aquila. Daar ben je meteen verzekerd van een nieuwe vriendengroep!

Vlissingen studentenstad?

In Vlissingen is altijd wel wat te doen, je kan lekker naar het strand gaan of een filmpje pakken in de bioscoop. Of je gaat naar een van de vele evenementen. Mijn conclusie, Vlissingen is een leuke stad om in te wonen. Een stad waar ik mij zeker thuis voel!

Ga je ook in Vlissingen wonen? Vraag een student die al in Vlissingen woont, hoe hij of zij het ervaart!

{{cta('0fc67eee-6c7d-44d3-bf01-fd233ef23392')}}


Laatst aangepast op: 03-07-2024
Delen: