Wat past bij mij?

De HZ heeft een breed aanbod opleidingen voor werkenden. Ze variëren van vier jaar tot een aantal dagen. Bekijk welke opleidingsvorm bij jou past! 

Associate degree in deeltijd

De Associate degree (Ad) is een tweejarige hbo-opleiding. Na afronding krijg je de internationaal erkende titel 'Associate degree'. Het niveau zit tussen een mbo-4 opleiding en hbo-bachelor 6 in. Na afronding kun je eventueel doorstromen naar een bachelor hbo-opleiding waar de Associate degree bij hoort.

Bachelor in deeltijd

Een bachelor is een vierjarige hbo-studie. Na afronding behaal je de internationaal erkende graad ‘bachelor’. Je kunt je studieduur verkorten als je kunt aantonen dat je bepaalde vakken eerder hebt behaald door diploma's of werkervaring. Als je deeltijd studeert combineer je de opleiding met je werk, leerplek of projecten. Bij de flexibele deeltijdbachelors heb je invloed op hoe je leert, in welke volgorde en in welk tempo je dat doet. Wat je leert pas je direct toe tijdens je werk.

Cursus

Een cursus duurt een kwart-, half- of heel jaar en gaat over één onderwerp. Cursussen zijn gericht op een actueel onderwerp en hebben altijd als doel jouw ontwikkeling te stimuleren. Soms wordt een cursus met een certificaat afgesloten. Je sluit de cursus af met één of meerdere tentamens.

Post hbo-opleiding

Een Post hbo-opleiding kun je doen nadat je je bachelordiploma hebt behaald. Het is een praktijkgerichte opleiding waar je werkt met de dagelijkse praktijk, nieuwe theorieën en inzichten. Meestal is het doel om een bepaald vak beter te gaan beheersen. Daar is oefening voor nodig. Daarom is de Post hbo-opleiding een bondige en intensieve opleiding met veel ruimte voor het toepassen van de lesstof. De duur varieert, maar is meestal een jaar.