Wat past bij mij?

De HZ heeft een breed aanbod opleidingen voor werkenden. Ze variëren van vier jaar tot een aantal dagen. Bekijk welke opleidingsvorm bij jou past! 

Associate degree

De Associate degree (Ad) is een tweejarige studie aan een hogeschool. Het is een graad, wat betekent dat je een internationaal erkende titel behaalt. Het niveau zit tussen een mbo-4 opleiding en hbo-bachelor in. Na afronding kun je doorstromen naar de bacheloropleiding waar de Associate degree bij hoort. De HZ is bezig met het ontwikkelen van deeltijd-Ad's die in 2018 worden verwacht.

Bachelor in deeltijd

Een bachelor is een vierjarige hbo-studie. Na afronding behaal je de internationaal erkende graad ‘bachelor’. Je kunt je studieduur verkorten met een (instroom)assessment. Als je deeltijd studeert combineer je de opleiding met je werk, leerplek of projecten. Bij de flexibele deeltijdbachelors heb je invloed op hoe je leert, in welke volgorde en in welk tempo je dat doet. Wat je leert pas je direct toe tijdens je werk. Bij de deeltijdbachelor met vaste leerweg volg je het lesprogramma zoals dat vooraf is vastgesteld. 

Adviesgesprek

Overweeg jij een deeltijdstudie te starten? Wij helpen je met een adviesgesprek

EVC

Met het Erkenning van Verworven Competenties (EVC) wordt vastgesteld welke competenties je al beheerst op hbo-niveau. Met het ervaringscertificaat kun je jouw niveau aantonen bij bijvoorbeeld je werkgever of vrijstellingen aanvragen als je instroomt in een HZ-bacheloropleiding waarbij je leerweg vaststaat. 

Bij de nieuwe flexibele deeltijdopleidingen heb je geen EVC nodig. Deze opleidingen starten met een assessment waarbij je je startniveau aantoont. Op basis daarvan krijg je (mogelijk) vrijstellingen. 

Cursus

Een cursus duurt een kwart-, half- of heel jaar en gaat over één onderwerp. Cursussen zijn gericht op een actueel onderwerp en hebben altijd als doel jouw ontwikkeling te stimuleren. Soms wordt een cursus met een certificaat afgesloten. Je sluit de cursus af met één of meerdere tentamens. 

Masterclass

Een masterclass bestaat uit vier interactieve bijeenkomsten over een afgebakend onderwerp. Er wordt gewerkt met real-life context en praktijkopdrachten. Na het succesvol afronden ontvang je een erkend hbo-certificaat. 

Post hbo-opleiding

Een Post hbo-opleiding kun je doen nadat je je bachelordiploma hebt behaald. Het is een praktijkgerichte opleiding waar je werkt met de dagelijkse praktijk, nieuwe theorieën en inzichten. Meestal is het doel om een bepaald vak beter te gaan beheersen. Daar is oefening voor nodig. Daarom is de Post hbo-opleiding een bondige en intensieve opleiding met veel ruimte voor het toepassen van de lesstof. De duur varieert, maar is meestal een jaar. 

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×