Niels volgt de hbo-opleiding Watermanagement aan de HZ. Dankzij zijn vwo-diploma doet hij dat in 3 jaar tijd. Niels stapte over van de universiteit naar het hbo omdat hij meer wilde werken aan projecten in de praktijk. "Lekker buiten aan het werk zijn, dat vind ik het leukst."

Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Waarom koos je voor de opleiding Watermanagement?

"Zeeland heeft ontzettend veel raakvlakken met water en ik wil hier ook graag blijven wonen en werken. Ik vind het interessant om met water te werken en om werken en problemen mee oplossen. Dus waarom geen Watermanagement?"

Je volgt de opleiding Watermanagement in 3 jaar via het vwo-traject. Hoe bevalt dat?

"Met mijn vwo-diploma kan ik de opleiding in 3 jaar doen. Aangezien ik al een jaartje op de universiteit heb gezeten, mis ik ook geen jaar. De eis is wel dat je in het tweede studiejaar alle studiepunten moet halen om je propedeuse te halen. Ik voel geen extra werkdruk nu ik een jaartje heb overgeslagen. Ik hou het nog goed bij met de rest."

Waarom koos je toch voor het hbo in plaats van de universiteit?

"Ik ben van de universiteit naar het hbo gegaan omdat ik graag meer aan projecten in de praktijk werk. Op de HZ ben je veel buiten in de praktijk bezig en dat vind ik veel leuker om te doen. De universiteit is wat meer theoretisch ingesteld."

Welk praktijkgericht project vond je tot nu toe het leukst?

"Dit jaar hadden we bijvoorbeeld een veldweek in Oostvoorne. Daar hebben we allemaal projecten uitgevoerd, analyses gemaakt en samples verzameld. Daarna zijn we zelfstandig in het lab onderzoek gaan doen. Dat was echt een hele leuke week, samen met de klasgenoten."

Je volgt Watermanagement in het Engels. Hoe bevalt dat?

"In het begin had ik wel een beetje moeite met het Engels, maar je pikt het echt heel snel op. Vooral omdat er internationale studenten in de klas zitten. Je stelt je vragen in het Engels en je geeft antwoord in het Engels. Je woordenkennis verbetert daardoor automatisch. Zeker als je het leuk vindt om veel met medestudenten en docenten te praten, zoals ik."

Lees meer over de opleiding Watermanagement aan de HZ