Martijn studeert Watermanagement aan de HZ. Tijdens deze opleiding kun je kiezen uit drie studieroutes. Martijn koos voor de studierichting Spatial Planning & Design. Hij vertelt over les krijgen in het Engels, het persoonlijke karakter van de hogeschool en wat hij hierna voor werk zou willen doen.

Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Waarom heb je voor de opleiding Watermanagement gekozen?

"Ik ben bij de opleiding Watermanagement terechtgekomen door de Open Dagen. Na eerst een tussenjaar te hebben gehad, kwam het belang van het klimaat steeds meer naar voren. En dit is een hoofdonderwerp in de opleiding Watermanagement. Dit in combinatie met de internationale leeromgeving maakte dat ik koos voor de HZ in Middelburg."

Kun je iets vertellen over de verschillende studierichtingen binnen de opleiding Watermanagement?

"Er zijn drie verschillende studierichtingen. Aquatische Ecotechnologie focust zich op de kwaliteit van het water, Delta Management op het managen van projecten, en de derde is mijn studieroute: Spatial Planning & Design. Hier staat het transformeren van stedelijke gebieden centraal. Ik heb voor de studierichting Spatial Planning & Design gekozen omdat de focus hier meer ligt op het creatieve aspect."

Je koos voor de Engelstalige variant van de opleiding. Hoe bevalt het om les te krijgen in het Engels?

"In het Engels les krijgen, kan in het begin misschien een beetje eng lijken. Maar na een half jaartje ben je er echt wel aan gewend."

Welke vakken krijg je zoal?

"De vakken zijn erg uiteenlopend. Ik heb in het eerste jaar het vak Water & Law gehad. Daar leer je over wetgeving over alles wat met water te maken heeft. Maar we hebben ook vakken die te maken hebben met projectmanagement."

Waar kun je later met de opleiding Watermanagement aan het werk?

"Met de opleiding Watermanagement kun je eigenlijk heel verschillende kanten op. Je kunt voor gemeentes werken, of je kunt als klimaatadviseur terecht bij verschillende bedrijven. Het lijkt mij leuk om te werken bij een landscape architecture bureau. Hier ben je bezig met de transformatie van steden in een veranderende tijd."

In wat voor omgeving leer je op de HZ?

"Het is een heel internationale leeromgeving. Maar ook heel persoonlijk. Mijn plezier in de studie is alleen maar toegenomen. De opleiding Watermanagement vind ik echt top."

Lees meer over de opleiding Watermanagement aan de HZ