Isabel studeert Watermanagement aan de HZ in Middelburg. Ze koos daarbij voor de studieroute Delta Management. Ze vertelt over het internationale karakter van de studie en mogelijke toekomstige beroepen. "De opleiding focust zich erg op duurzaamheid en het werken aan een betere toekomst."

Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Wat houdt Watermanagement precies in?

"Watermanagement is een heel breed vakgebied. We werken aan innovatie, vernieuwing op het gebied van waterkwaliteit, duurzaamheid en het werken aan een betere toekomst. Ik volg de studieroute Delta Management. Dit richt zich bijvoorbeeld op risicomanagement en de manier waarop de samenleving met water omgaat."

Wat kun je zoal worden met deze opleiding?

"Je kunt komen te werken bij overheidsorganisaties zoals Rijkswaterstaat, maar bijvoorbeeld ook bij waterzuiveringsbedrijven. Je kunt ook internationaal gaan werken. Denk aan organisaties die zich bezighouden met klimaatproblemen."

Hoe bevalt het studentenleven in Middelburg?

"Ik heb het erg naar mijn zin. Ik heb veel internationale vrienden kunnen maken tijdens mijn opleiding. Er zijn studenten uit veel verschillende landen, die allemaal in Middelburg op de campus zitten. Ik kom daar zelf ook vaak."

Waarom heb je voor de HZ gekozen?

"Ik heb getwijfeld over verschillende opleidingen en hogescholen. De Open Dag van de HZ maakte echt het verschil voor mij. Uiteindelijk koos ik voor de HZ omdat het dicht bij huis was en omdat de persoonlijke aanpak me aansprak. De leraren zijn betrokken en staan altijd klaar om te helpen. Het is een prettige omgeving om in te studeren."

Lees meer over de opleiding Watermanagement aan de HZ