Sanne studeert Verpleegkunde (HBO-V) aan de HZ. Hoe de opleiding eruit ziet en wat je allemaal leert, vertelt ze in deze video.

Hoe ziet de opleiding Verpleegkunde (HBO-V) eruit wanneer je net bent gestart?

"Tijdens de opleiding wordt er veel tijd besteed aan praktijk. Zeker in je eerste jaar doe je veel aardigheden op die je later in je stage in het echt uit gaat voeren. Denk aan basiszorg verlenen, ondersteuning bieden bij aankleden, wondverzorging en kleine verpleegkundige handelingen zoals zwachtelen en bloedsuiker prikken."

Met die ervaring ga in je in de praktijk aan de slag. Wat heb jij zoal gedaan?

"In je derde jaar liep ik stage en volgde ik een minor. Ik kreeg de kans om als eerste groep deel te nemen aan de minor Acute Zorg. Daar loop je gedurende een week mee op vier verschillende afdelingen. Ik heb in het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes meegelopen op de Coronary Care Unit, de afdeling Heelkunde, de Intensive Care en bij de ambulancepost in Middelburg. Dit zijn normaal gesproken geen plaatsen waar je zomaar stage kunt lopen. Misschien pas in je vierde jaar of wanneer je je gaat specialiseren. Het is heel bijzonder dat we deze kans hebben gekregen."

Meer informatie over de opleiding Verpleegkunde (HBO-V) aan de HZ