Donnie is student Verpleegkunde (HBO-V) aan de HZ. In deze video vertelt hij waarom hij koos voor deze opleiding en wat hij deed tijdens zijn stages.

Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Waarom koos je voor de opleiding Verpleegkunde aan de HZ?

"Grappig genoeg kom ik uit een heel andere richting. Mijn vooropleiding was Handel, Economie en Administratie. Uiteindelijk ben ik bij Verpleegkunde terechtgekomen omdat dit veel te maken heeft met medische en biologische aspecten van het lichaam, wat ik heel interessant vind. Het geeft me ook meer het gevoel dat ik het verschil kan maken."

Wat doe je voor stage?

"Op dit moment loop ik stage bij het Bravis Ziekenhuis op de afdeling Traumatologie. Hier zie ik veel gevallen van botbreuken, auto-ongelukken en fietsongevallen. Wanneer ik tijdens mijn rit van Vlissingen naar Bergen op Zoom een ongeluk passeer, dan is de kans ongeveer fifty-fifty dat ik die persoon later die dag op de afdeling tegenkom. Dat is al zo vaak gebeurd. Ik vind dat bijzonder. Je raakt echt verweven met wat er in de wereld gebeurt."

Wat spreekt je het meeste aan in het vak van Verpleegkundige?

"
Ik vind het uitdagend om daar te werken waar acute situaties zich voordoen. Waar je direct moet handelen en het verschil kunt maken op dat moment. Dus niet alleen verplegen, maar ook echt snel en effectief handelen in levenskritieke momenten."

Meer informatie over de opleiding Verpleegkunde (HBO-V) aan de HZ