Wil je meer weten over de deeltijdopleiding Verpleegkunde aan de HZ? In deze video vertelt docent Judith over de flexibele deeltijd, de begeleiding en hoe deze opleiding jou opleidt tot een sterkere professional.

Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Wat heb je nodig om aan deze opleiding te kunnen starten?

"Bij een deeltijdopleiding heb je natuurlijk een werkplek nodig die jou faciliteert. Je werkgever moet het mogelijk maken dat je je opdrachten op hbo-niveau in de praktijk kunt brengen. Daarnaast is een goede motivatie natuurlijk ook belangrijk."

Zijn er twijfels of zorgen die jullie veel tegenkomen bij nieuwe studenten? En hoe pakt dit in de praktijk uit?

"De meeste onzekerheden die we tegenkomen hebben te maken met de vraag: ben ik in staat om de balans tussen studie, werk en privé voor mezelf te bewaken? Tijdens de lessen studieloopbaancoaching besteden we daar veel aandacht aan. We voeren het gesprek en proberen studenten zo goed mogelijk te begeleiden. We bieden aan de HZ flexibel onderwijs aan. Dat betekent dat studenten zelf hun tempo kunnen bepalen, dat passend is bij de setting waarin ze werken."

Hoe ziet een lesdag er globaal gezien uit?

"Studenten hebben op een vaste dag les. Er worden verschillende lessen aangeboden op zo’n dag. Ook is er veel ruimte voor feedback en het uitwisselen van ervaringen ideeën. Juist door met elkaar in gesprek te gaan kunnen studenten heel veel van elkaar leren."

Lees meer over de deeltijdopleiding Verpleegkunde aan de HZ