Met de opleiding Verpleegkunde aan de HZ werkt Cynthia aan haar droom. Ze wil al in de zorg werken sinds ze een klein meisje was. "Het sociaal contact met patiënten vind ik superleuk en daar kan ik echt mijn hart aan ophalen."

Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Wilde je altijd al de zorg in?

“Als klein meisje wist ik eigenlijk al wat ik wilde worden: ik wilde heel graag op de ambulance werken. Dat is ook de reden dat ik heb gekozen voor de opleiding Verpleegkunde.”

Hoe vind je de opleiding Verpleegkunde (HBO-V)?

“Het is een hele brede opleiding. Het heeft zowel een sociale kant als een technische kant. Ik ben zelf heel erg een mensenmens. Het sociaal contact met patiënten vind ik daarom super leuk en daar kan ik echt mijn hart aan ophalen.”

Tekst loopt door onder de video.

Leer je ook veel in de praktijk?

“De opleiding biedt ook super veel interessante stages, waarbij je steeds meer werkervaring opbouwt voor later. Natuurlijk leer je de vakken op school en in de lessen lees je veel over sociale vaardigheden. Maar dankzij mijn stages, heb ik deze kennis direct in de praktijk kunnen toepassen. Doordat je in de praktijk meeloopt, loop je ook sneller tegen dingen aan. Daar pas je jezelf telkens op aan, je reflecteert hierop en je leert er veel van. Zo ontwikkel jij jezelf niet alleen als zorgverlener, maar ook als mens. Dat vind ik het mooiste aan de opleiding Verpleegkunde aan de HZ.”

En wil je nog steeds graag op de ambulance later?

“Door mijn stages hier op de opleiding, zowel in de psychiatrie, in de thuiszorg en nu binnenkort in het ziekenhuis, is mijn blik toch wel veel groter geworden. Ik heb gezien dat er buiten de ambulancezorg nog veel meer te verkennen valt. Dat is ook het mooie aan de opleiding: het biedt zulke brede kansen.”

Lees meer over de opleiding Verpleegkunde (HBO-V) aan de HZ