Theresa is een van de vele internationale studenten aan de HZ. Ze koos voor de opleiding Tourism Management om de wereld te ontdekken. "Als je de praktische aanpak zoekt, dan is HZ perfect voor je."

Waarom wilde je Tourism Management aan HZ studeren?

"Met Tourism Management wil ik reizen en de wereld verkennen. Het is voor mij een combinatie tussen werken aan mijn carrière en mijn persoonlijke hobby's en passies."

Hoe zou je Tourism Management omschrijven?

"Je werkt eigenlijk aan een bedrijfskundig diploma voor de toeristische sector. We behandelen veel verschillende aspecten zoals marketing, financiën, personeelsmanagement, maar we passen ze altijd toe op de toeristische sector. We doen casestudy's over hotels, eventmanagement, luchtvaartmaatschappijen, themaparken - eigenlijk alles wat je je maar kunt voorstellen."

Hoe ziet een gemiddelde week Tourism Management er voor jou uit?

"Tourism Management is heel divers. We werken aan veel groepsprojecten, hebben lessen, maar elke week is anders. We hebben niet altijd hetzelfde rooster en hebben vrij veel vrij in te vullen tijd, wat fijn is. We kunnen ons eigen schema bepalen en kiezen wanneer we aan welke projecten werken. Soms hebben we examens, maar niet altijd in dezelfde vorm, wat het ook leuk maakt."

Wat heeft je geholpen om je thuis te voelen als internationale student?

"De HZ heeft me echt geholpen om me thuis te voelen in Vlissingen. De docenten zijn heel gastvrij en gaan heel persoonlijk met je om. Iedereen zit op hetzelfde level, wat ik superfijn vind. De internationale community hier is ook fantastisch. Er zijn zoveel internationale studenten en iedereen is even aardig."

Lees meer over de opleiding Tourism Management aan de HZ