Je hebt de opleiding Tourism Managementmet succes afgerond! Waarom koos je destijds voor de HZ in Vlissingen?

“Ik wilde graag in Zeeland blijven wonen, dus bij het oriënteren heb ik mij eerst verdiept in het aanbod van de HZ. Daar kwam ik de opleiding Tourism Management tegen, dat mij de kans bood om met mensen van over de hele wereld te studeren en hun kijk op het leven te ervaren. Dat maakte de keuze voor mij heel gemakkelijk. Toerisme speelt in Zeeland een heel belangrijke rol. Wat dat betreft past deze opleiding heel goed in deze regio.”

Wat leer je zoal tijdens de opleiding Tourism Management?

“Tourism Management gaat over meer dan alleen toerisme. Je leert ook over marketing, zakelijke taal en financiën. Maar ook over multiculturele omgevingen en inclusiviteit. De opleiding biedt een goede balans tussen theorie en praktijk. Wat het heel overzichtelijk maakt, is dat je maar één module tegelijk hebt, naast je taallessen. Hierdoor kun je je echt op één onderwerp focussen. De groepsprojecten zorgen ervoor dat je je theorie in de praktijk kunt brengen. Tijdens stages leer je veel over het werkveld en hier kun je veel contacten leggen. Aangezien toerisme een wereldwijde business is, kun je je stage doen in welk land je maar wil.”

En je kunt ook in het buitenland studeren!

“Ja, dat is echt een once in a lifetime ervaring! Er is een grote verscheidenheid aan scholen in verschillende landen waar je uit kunt kiezen om in het buitenland te studeren. Een kans die je niet aan je voorbij wil laten gaan. Ik heb 3 maanden in Noorwegen gestudeerd. Het is zowel de moeilijkste als de meest geweldige ervaring van mijn leven geweest. Ik had zo'n last van heimwee, maar ik ben zo blij dat ik gegaan ben. Studeren in het buitenland betekent dat je een hele nieuwe wereld ervaart en dat is iets wat ik nooit had willen missen. Het is duur, maar als je de middelen hebt, zou ik zeggen: ga er zeker voor!”

Kun je Zeeland aanbevelen aan studenten die van verder weg komen?

“Als Zeeuw ben ik misschien een beetje bevooroordeeld als het gaat om studeren in Zeeland. Ik hou van Zeeland. Als het mooi weer is (en dat is vaker dan mensen je willen doen geloven), is het alsof je 24/7 op vakantie bent. In Vlissingen heb je het strand met de meest geweldige zonsondergangen. Dat is zeker een bonus. Ik zou Zeeland echt aanraden om te studeren als je van natuur, rust en stilte houdt. Er is hier niet zo heel veel te doen, maar Vlissingen heeft leuke uitgaansgelegenheden en feesten als je daar zin in hebt. Het heeft ook goede treinverbindingen met de rest van Nederland, dus er zijn genoeg mogelijkheden om te verkennen.”

Waar kijk je met de mooiste herinneringen op terug?

“Voor mij is het meest waardevolle deel van mijn studie zowel mijn studie in het buitenland geweest, mijn afstudeerstage en de samenwerkingen die ik heb gehad met mijn medestudenten en begeleiders. Het is zo leuk geweest om mensen van over de hele wereld te leren kennen en ik realiseer me nu pas wat een voorrecht het is om die kans te krijgen. Had ik er maar meer gebruik van gemaakt. Als je voor een internationale opleiding kiest, praat dan met je internationale medestudenten, stel ze alle vragen en wees behulpzaam, want thuis weggaan is moeilijk!”

En hoe kijk je terug op je stages?

“Al mijn stages zijn heel waardevol geweest. Het waren perfecte momenten om de theorie in praktijk toe te kunnen passen. Maar ook om werkervaring op te doen en mijn cv te verrijken. Aan mijn afstudeerstage heb ik een mooie baan aan overgehouden bij de Provincie Zeeland! Ik zou iedereen aanraden om bij het kiezen van een afstudeerstage aan je toekomstperspectieven te denken. Vraag jezelf af of het een bedrijf is waar je jezelf langer ziet werken. Is het ook gevestigd in een stad waar je jezelf ziet wonen? Wees kritisch en denk na over je toekomst. Want wie weet biedt je stageplaats je wel een prachtige eerste baan!"

Lees meer over de opleiding Tourism Management aan de HZ