Sara verhuisde van Duitsland naar Nederland om Tourism Management te studeren aan HZ. "Op de eerste dag telde ik ongeveer vijftig nationaliteiten. Dat laat wel zien hoeveel mensen er van over de hele wereld naar HZ komen."

Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Waar gaat de opleiding Tourism Management over?

"Bij Tourism Management leren we veel over de verschillende aspecten die bij bedrijven komen kijken. Het kan HR-gerelateerd zijn, het kan marketinggerelateerd zijn, en dan natuurlijk alles wat bij toerisme komt kijken."

Waarom koos je ervoor om in Nederland aan HZ te studeren?

"Ik koos voor Nederland omdat ik in een internationale omgeving wilde zijn, ik wilde in het Engels studeren. Wat ik ook leuk vind aan HZ is dat het meer een klasgevoel is. We zitten met ongeveer 30 tot 40 studenten in één ruimte, dus het is heel persoonlijk. Dat merk je ook aan de omgang met docenten."

Hoe is het om met zo veel internationale studenten te studeren?

"Toen we met onze opleiding begonnen, telde ik ongeveer vijftig nationaliteiten. Het laat zien hoeveel mensen er van over de hele wereld naar de HZ komen. Die internationale setting helpt je om verschillende culturen en verschillende gedachten binnen een project te begrijpen."

Wat is voor jou een onvergetelijk moment geweest?

"Met een groep van vijf mensen, waaronder ikzelf, hebben we een studiereis naar Malta gepland. Ik denk dat we met ongeveer 25 mensen waren en we hebben allemaal een geweldige tijd gehad. Dat zorgde voor een heel sterke band, die niet meer weg is gegaan."

Wat zijn je dromen in de toerismebranche?

"Tourism Management is zó breed. Ik denk dat er na de studie veel opties voor ons allemaal zullen zijn, om over de hele wereld te werken, bij welk bedrijf dan ook."

Lees meer over de opleiding Tourism Management aan de HZ