Waarom ben je Tourism Management gaan studeren?

“Ik heb de ambitie om ooit mijn eigen vakantiepark, hotel of camping te beginnen. Daar ben ik van jongs af aan al een beetje ingerold door verschillende bijbaantjes. De vrijetijdssector heeft me altijd aangetrokken.”

Dankzij je vwo-diploma volg je het 3-jarige vwo-traject. Fijn, toch?

“Absoluut! Ik heb na mijn vwo eerst de hbo-opleiding Food Innovation in Den Bosch doorlopen. Daarna wilde ik mij verder ontwikkelen in de toeristische sector, maar nog eens 4 jaar studeren zag ik niet zitten. Aan de HZ kon ik dankzij mijn vwo-diploma een verkort traject volgen. Echt ideaal!”

Kun je iets vertellen over de projecten die voorbijkomen?

“Veel projecten voeren we uit in opdracht van een bestaand bedrijf of een organisatie. Een leuk voorbeeld was het project Value Creation voor Film by the Sea. Toen hebben we concepten ontwikkeld voor een nieuwe opzet van het festival. Je licht dat het hele festival door en kijkt waar de mogelijkheden en nieuwe kansen liggen.”

De opleiding is Engelstalig. Was dat schakelen?

“Nee, dat gaat me heel goed af. Alles wat je binnen de opleiding leest, hoort of spreekt is in het Engels. Er zitten ook veel internationale studenten op deze opleiding, dus het gaat eigenlijk vanzelf. Nieuwe studenten hoeven zich hier echt geen zorgen over te maken. Was je Engels oké op de middelbare school? Dan ga je zo in de stroom mee.”

Waar houd je je mee bezig binnen Tourism Management?

“Tourism Management is een heel brede opleiding. Je houdt je hier veel bezig met conceptontwikkeling en meerwaarde creëren voor bedrijven in de toeristische sector. Maar ook de financiële kant, human resources, hospitality. We hebben nu een blok rondom Digital Intelligence. Daar kijk je naar toekomst, trends en de ontwikkelingen op technologisch gebied. Heel interessant.”

Waar liggen jouw interesses binnen de toeristische sector?

“Mijn passie ligt bij het ontwikkelen van nieuwe concepten. Ik vind het leuk om creatieve ideeën te bedenken en unieke belevingen te creëren voor de klant. Tijdens mijn vorige opleiding deed ik dat op het gebied van eten en drinken en nu op het gebied van vrije tijd of hospitality. Ik denk dat ik de kennis uit deze opleidingen later heel goed kan combineren.”

Waarom koos je voor de HZ in Vlissingen? Was het de stad of de opleiding?

“Eigenlijk allebei. De HZ kwam op de radar omdat ik hier een verkort traject kon volgen en goed werd geholpen bij het instromen. Vlissingen vond ik altijd al een fijne stad. Ik kwam er vroeger vaak in de zomer, dus ik ken de stad en de omgeving goed. Studeren op loopafstand van strand en zee is ontzettend fijn.”

Lees meer over de opleiding Tourism Management