Giulia studeert Tourism Management aan de HZ. Een brede hbo-opleiding waar ze veel verschillende richtingen mee uit kunt. "Je loopt meerdere stages en hebt vaak de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan."

Waarom ben je Tourism Management gaan studeren op de HZ?

"Ik ben altijd al dol geweest op reizen en geïnteresseerd in andere culturen. Daarbij is de opleiding Tourism Management een brede opleiding. Je krijgt diverse vakken, zoals marketing, Human Resource Management en stelt ook zelf een business plan op. Je leert echt hoe je een toeristisch of vitaliteitsbedrijf moet managen."

Waarom heb je gekozen om te studeren aan de HZ?

"Ik heb gekozen voor de HZ vanwege de praktische aanpak van de opleiding. Je loopt meerdere stages en hebt vaak de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan. Ook ligt de hogeschool dicht bij zee! Dat heeft zeker meegespeeld in mijn beslissing om hier te studeren."

Hoe bevalt het tot nu toe?

"Het is de beste keuze die ik voor mijzelf had kunnen maken! Ik heb veel nieuwe mensen van over de hele wereld ontmoet op de opleiding. Samen ideeën uitwisselen, samenwerken en het delen van onze verschillende culturen, is een van de meest waardevolle ervaringen van mijn studententijd. En Vlissingen zelf is een leuke stad aan zee met prachtige zonsondergangen en landschappen."

Momenteel loop je stage. Kun je hier iets meer over vertellen?

"Wat mijn stage betreft, heb ik besloten om in Italië bij een evenementenbedrijf te werken. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in evenementen en organiseren, dus dit past perfect bij mij. Door mijn stage heb ik nu een idee wat het betekent om een eventmanager te zijn."

Heb je nog tips voor studiekiezers?

“Bedenk wat jouw interesses zijn en wat echt belangrijk is voor jou. Past daar de opleiding Tourism Management bij? Weet dan dat je bij de HZ een tweede internationale familie zult vinden en een leeromgeving waar docenten altijd voor je klaar staan.”

Meer informatie over de opleiding Tourism Management op de HZ