Caitlin uit Aruba verhuisde naar Nederland om Technische Bedrijfskunde te studeren aan de HZ. Tijdens de opleiding werkt ze voortdurend aan projecten voor echte bedrijven. "De theorie die je in de klas oppikt kun je daardoor meteen gebruiken op een echte werkvloer."

Wat houdt de opleiding Technische Bedrijfskunde precies in?

"In het kort hou je je bezig met het verbeteren van processen in de industrieën. Je richt je op de kant van engineering, maar ook op business en verschillende vormen van management. Denk aan kwaliteitsmanagement, assetmanagement, onderhoud, marketing ... eigenlijk de volle breedte!"

Waarom past een brede opleiding als Technische Bedrijfskunde bij jou?

"Toen ik van de middelbare school kwam, wist ik niet specifiek wat ik wilde doen en deze studie gaf me veel opties. De opleiding geeft je de kans om te kijken welke onderdelen je leuk vindt en welke je minder interesseren."

Je komt uit Aruba, voelde je je snel thuis op de HZ?

"Ja. In de eerste maanden is er veel ruimte om de HZ en je klasgenoten te leren kennen. Dat heeft mij heel erg geholpen als internationale student. Het moeilijkste aan studeren in het buitenland vind ik het achterlaten van mijn familie. Dan is het fijn dat je wordt opgevangen in een prettige omgeving."

Als student werk je veel met echte bedrijven. Wat houdt dat in de praktijk in?

"Elk semester word je met een andere groep gekoppeld aan een ander bedrijf. Je draait dan een project over een specifiek onderdeel uit de opleiding. Bijvoorbeeld kwaliteitsmanagement. Als groep krijg je een opdracht om een proces binnen het bedrijf te verbeteren. De theorie die je in de klas oppikt kun je daardoor meteen gebruiken op een echte werkvloer."

Wat wil je na deze opleiding gaan doen?

"Na mijn afstuderen wil ik me verder specialiseren binnen de industrie. Misschien via een master en anders een bachelor. Mijn interesse gaat nu uit naar de richting van marketing, ontwerp en projectmanagement. Ik wil hoe dan ook door blijven leren om mijn dromen waar te maken."

Lees meer over de opleiding Technische Bedrijfskunde aan de HZ