De opleiding Commerciële Economie aan de HZ is Ryan op het lijf geschreven. "In de commerciële economie kun je heel veel kanten op. Marketing, sales, ondernemerschap … En ik vind ze allemaal interessant."

Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Waarom heb je gekozen voor de opleiding Commerciële Economie?

“Op de havo volgde ik het profiel Economie & Maatschappij. Daarbinnen vond ik de economische theorie en de connectie met andere bedrijven heel erg interessant. De opleiding Commerciële Economie aan de HZ sluit daar goed op aan.”

Wat maakt deze opleiding zo interessant?

“De koppeling met het bedrijfsleven vind ik nog steeds erg leuk. Vanaf jaar één gingen we direct aan de slag met grote opdrachtgevers zoals Bomont of Rico Moda. Daarnaast spreekt de variatie mij erg aan. Ieder jaar is opgedeeld in vier verschillende blokken waarin je steeds andere gebieden aanpakt. Dat maakt het voor mij niet alleen leerzaam, maar ook heel erg leuk.”

Hoe zou jij de HZ omschrijven?

“Compact en persoonlijk. De HZ is minder massaal vergeleken met veel andere hbo’s. Docenten kennen je hier bij naam en je kunt bij vragen altijd een kantoortje binnenstappen. De docenten zorgen bij ieder nieuw blok voor een goede start met een introductieweek of een kick-off. Zo leer je iedere keer weer nieuwe studiegenoten kennen. Voor de samenwerking is dat heel belangrijk. Ook voor later.”

Waar zien we jou terug over tien jaar?

“Ik vind dat nu nog moeilijk om te zeggen. In de commerciële economie kun je heel veel kanten op. Marketing, sales, ondernemerschap … Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. En ik vind ze allemaal interessant. We zullen het de komende jaren gaan zien!"

Lees meer over de opleiding Commerciële Economie aan de HZ