Stijn volgt de Associate degree Pedagogisch Educatief Professional aan de HZ. Hij vindt het leuk om met jongeren te werken. “In 2 jaar tijd leer je vooral de basis van de opleidingen Pedagogiek en Leraar Basisonderwijs. Hierdoor heb je veel mogelijkheden om door te stromen."

Waarom koos je voor de Associate degree Pedagogisch Educatief Professional aan de HZ?

“Pedagogiek vind ik erg interessant. Deze deeltijdopleiding past goed bij mij omdat ik het leuk vind om met jongeren te werken. De vorm van een Associate degree past ook goed bij mij. De opleiding duurt maar 2 jaar. Hierdoor heb ik snel mijn diploma en zijn er daarna veel mogelijkheden om door te stromen.”

Wat leer je tijdens opleiding Pedagogisch Educatief Professional?


“In 2 jaar tijd leer je vooral de basis van de opleidingen Pedagogiek en Leraar Basisonderwijs. Het gaat veel over de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Welke ontwikkelingsbehoefte hebben ze? En hoe kun je deze als professional het beste stimuleren? Je leert daarnaast om kritisch naar jezelf te kijken en je bewust te worden van je eigen handelen.”

Hoe bevalt het om werkend te leren?

“Ik werk 4 dagen per week en heb 1 dag theorie op de HZ. Ik vind het prettig om praktijk en theorie af te wisselen. Op een lesdag leer ik bijvoorbeeld verschillende methodes of spelletjes waarmee je inzicht krijgt in de ontwikkeling van een kind. Op mijn werk kan ik zo’n methode direct in de praktijk toepassen.”

De tekst loopt door onder de afbeelding.

Hoe ervaar je de begeleiding vanuit de HZ?

“Ik word vanuit de opleiding begeleid door een studieloopbaancoach. Daar werk ik erg prettig mee samen. Ik kan met alle vragen naar hem toe. Dat helpt enorm.”

Wat heb je over jezelf geleerd tijdens de opleiding?

“Ik ben er bijvoorbeeld achter gekomen dat ik soms even een duwtje in de rug nodig heb tijdens de plannen van mijn schoolwerk. Door dat te herkennen, leer ik hier steeds beter mee om te gaan.”

Heb je een tip voor aankomende studenten?

“Wees open minded! Je kunt hier veel leren, maar je moet soms een beetje omdenken of een extra vraag durven te stellen. Doe dat vooral, want daar kom je verder mee."

Lees meer over de Associate degree Pedagogisch Educatief Professional aan de HZ