Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Waarom heb je voor de Associate degree Pedagogisch Educatief Professional in deeltijd aan de HZ gekozen?

“Deze opleiding geeft me een nieuwe uitdaging. Het is een mooie volgende stap na mijn opleiding tot onderwijsassistent. De opleiding Pedagogisch Educatief Professional geeft mij nieuwe mogelijkheden om door te stromen. Bijvoorbeeld in de hbo-opleiding Pedagogiek, waarmee ik de richting van de jeugdzorg in zou kunnen slaan.”

Hoe verliep de overstap van mbo naar hbo?

“Studeren aan het hbo is in het begin best even pittig. De werkwijze is heel anders dan in het mbo. Dat merk je bijvoorbeeld aan de verslagen die je moet schrijven, de omgang met je medestudenten, de lessen en het taalgebruik binnen het vakgebied. Gelukkig word je daarin heel goed begeleid en wen je er heel snel aan.”

Hoe combineer je werk, school en privé?

“Ik werk 24 uur per week en heb 1 dag per week school. Het studeren doe ik vooral in de avonden. Ik heb een goede planning voor mijzelf gemaakt. Dat geeft structuur en houvast, zodat je zeker weet dat het goed komt.”

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Hoe ziet je gemiddelde lesdag op de HZ eruit?

“De lessen op de HZ zijn altijd op een vaste dag in de week. Tijdens een lesdag krijg je zowel theorie- als praktijklessen. Ook werk je veel samen in groepsverband. Je bekijkt elkaars opdrachten en geeft elkaar feedback. Daarnaast heb je ook lessen waarbij je echt aan jezelf en je persoonlijke en professionele ontwikkeling werkt.”

Wat helpt je bij het halen van je diploma?

“Ik zorg ervoor dat ik het niveau aankan door goed te plannen en motivatie te halen uit de feedback die ik van anderen krijg. Dit geeft mij de zekerheid dat ik op de goede weg ben met mijn opleiding.”

Lees meer over de Associate degree Pedagogisch Educatief Professional in deeltijd aan de HZ