Sascha volgt de deeltijdopleiding Pedagogiek aan de HZ. Ze had een prachtige baan in de kinderopvang, maar was toe een volgende stap: werken bij een dagbehandeling voor kinderen met gedragsproblemen of ontwikkelingsstoornissen. Ondanks een druk gezinsleven ging ze vol voor haar droom. "Soms is het druk, maar het maakt me ook blij en trots."

Waarom droomde je van een nieuwe stap in je carrière?

"Ik had het erg naar mijn zin in de kinderopvang, maar ik wilde graag dieper ingaan op de ontwikkeling van kinderen en meer betrokken zijn bij hun netwerk. Om dat te kunnen doen heb ik een SKJ-registratie nodig. Met mijn mbo-opleiding is dat niet mogelijk. Toen heb ik de stap genomen om deeltijd Pedagogiek te studeren."

Heb je lang getwijfeld of je de stap moest nemen?

"Ik heb echt wel even getwijfeld, ja. Vooral omdat ik thuis vier kinderen heb. Hoe ging ik dat allemaal regelen? En kan ik het niveau eigenlijk wel aan? Uiteindelijk ben ik superblij dat ik de stap toch genomen heb. Ik heb een goede balans gevonden tussen werk, studie en privé. Soms is het druk, maar het maakt me ook blij en trots. Dat neem ik mee naar mijn werk, maar ook naar huis."

Kun je iets vertellen over je werk?

"Ik werk op een dagbehandelingslocatie voor kinderen van 2 tot 6 jaar oud, vaak met gedragsproblemen of een achterstand in hun ontwikkeling. Ik vind het geweldig omdat ik met zoveel verschillende kinderen werk en echt kan werken aan hun ontwikkeling en persoonlijke doelen. Je ziet ze voor je ogen groeien, en dat is een van de mooiste aspecten van mijn werk."

Wat heeft de opleiding Pedagogiek jou gebracht?

"Door de opleiding krijg ik veel meer kennis over de ontwikkeling van kinderen. Ik kan hun gedrag nu veel beter plaatsen. Het maakt me trots en geeft me een goed gevoel om nog meer te weten te komen over hun ontwikkeling. Zo groei ik niet alleen professioneel, maar ook als mens, want je bent nooit uitgeleerd."

Lees meer over de deeltijdopleiding Pedagogiek aan de HZ