Bouchra volgt de Associate degree Pedagogisch Educatief Professional (PEP). Met deze tweejarige opleiding wil ze zich verder ontwikkelen. "Door die korte lijntjes tussen theorie en praktijk maak ik echt een zichtbare groei door.”

Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Waarom past de Associate degree Pedagogisch Educatief Professional aan de HZ zo goed bij jou?

“De deeltijdopleiding Pedagogisch Educatief Professional sluit heel goed aan op mijn werk. Ik vind het belangrijk om mijzelf als professional te blijven ontwikkelen. Wat ik op de HZ leer tijdens werkcolleges kan ik heel goed in de praktijk brengen op mijn werkplek.”

Wat houdt de opleiding PEP precies in?

“Je leert tijdens de opleiding hoe de ontwikkeling van kinderen en jeugdigen verloopt en hoe je kan inspelen op hun ontwikkelingsbehoeften. Bijvoorbeeld door het stimuleren van talent, maar ook door het opstellen van begeleidingsplannen.”

Vind je studeren in deeltijd zwaar?

“De combinatie van werk, privé en studie vind ik goed te doen. Je moet natuurlijk wel zelf zorgen dat je een goed plan hebt, waarmee je je gestelde doelen kan halen. Ik heb de afspraak met mijzelf om 1 volle dag per week te studeren. Op zo’n dag verwerk ik bijvoorbeeld de theorie uit de werkcolleges. En die bagage neem ik weer mee naar mijn werkplek.”

Kun je de theorie van de HZ vaak direct toepassen in je werk?

“Ja, wat ik leer tijdens de werkcolleges kan ik meteen in de praktijk brengen. En waar ik in de praktijk tegenaan loop, kan ik weer meenemen naar de HZ. Door die korte lijntjes tussen theorie en praktijk maak ik echt een zichtbare groei door.”

De tekst loopt door onder de afbeelding.

Hoe ervaar je de begeleiding van de HZ en je werkgever?

“Ik word zowel op de HZ als op mijn werkplek goed begeleid. Op de HZ is dat door mijn studieloopbaancoach. Op mijn werk door een collega die als werkbegeleider optreedt. Mijn werkbegeleider kent mij goed als collega en is pedagogisch goed onderlegd. Ik ben heel tevreden over de begeleiding die ik krijg. ”

Heb je een tip voor aankomende studenten?

“Maak een goede planning, zodat je je werk en studie zo goed mogelijk kan combineren. Zorg ook dat je goed voorbereid naar je werkcollege gaat, zodat je er het maximale aan feedback en kennis uithaalt. En tot slot: zorg voor een goede werkplek die aansluit op de opleiding. Want je zult je kennis toch vooral in de praktijk moeten brengen.”

Lees meer over de deeltijd Associate degree Pedagogisch Educatief Professional aan de HZ