Lex studeert International Business aan de HZ. Zijn keuze voor een economische hbo-opleiding komt niet uit de lucht vallen. "Ik heb altijd interesse gehad in het zakenleven."

Waarom koos je voor de opleiding International Business aan de HZ?

“Ik koos voor de opleiding International Business omdat ik altijd al een passie heb gehad voor het zakendoen en ik denk dat je met deze studie veel invloed kunt uitoefenen in het zakenleven.”

Hoe komt het internationale karakter naar voren in de opleiding?

“We draaien veel projecten waarbij we onze blik op andere landen richten. Dat doen we bijvoorbeeld door middel van exportonderzoeken voor externe bedrijven. We kijken dan hoe aantrekkelijk is om bepaalde producten te exporteren. Zo hebben we een analyse gemaakt voor een bedrijf in coatings. Je onderzoekt dan in welke landen er veel behoefte is aan deze producten, maar ook hoe het staat met de lokale economie."

De tekst loopt verder onder de afbeelding

Met hoeveel verschillende nationaliteiten zit je in de groep?

“De klas bestaat uit meer dan 10 verschillende nationaliteiten. We spreken allemaal Engels met elkaar. Ook de Nederlandse studenten onderling. Dat is niet alleen leerzaam, maar ook wel zo eerlijk. Tegen Nederlandse medestudenten praat ik daarom gewoon Engels.”

Hoe zou jij de HZ omschrijven?

“Studeren aan de HZ betekent studeren in een kleinschalige en persoonlijke omgeving. Ik vind dat echt een meerwaarde. De slogan van de HZ is ‘De persoonlijke hogeschool’. En die slogan klopt helemaal.”

Lees meer over de opleiding International Business aan de HZ