Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Waarom koos je voor de opleiding Human Resource Management aan de HZ?

“Ik heb voor de opleiding HRM gekozen omdat het een heel brede opleiding is waar je veel verschillende kanten mee op kunt. De vakken vind ik superinteressant. Een vak als groepsdynamica bijvoorbeeld. Ik merk dat het mijn kijk op de mens echt verbreedt. Ook nu al, in het dagelijks leven of als ik op de werkvloer sta bij mijn bijbaantje.”

Hoe zijn de HRM-docenten aan de HZ?

“De docenten van de opleiding zijn hartstikke leuk. Er heerst een persoonlijke sfeer en je maakt gemakkelijk contact als je ergens hulp bij nodig hebt.

Welke vakken spreken jou het meest aan?

“Het leukste onderdeel van Human Resource Management vind ik de vakken waar het managen van personeel centraal staat. Bijvoorbeeld werven, selecteren en het voeren van sollicitatiegesprekken of ontslaggesprekken. Stuk voor stuk kennis waar je later heel veel aan hebt in je werk.”

Waar wil je later werken?

“Met HRM kun je ontzettend veel kanten uit. Je kunt bijvoorbeeld medewerker of manager worden van een HR-afdeling, maar bijvoorbeeld ook studiekeuzeadviseur. Zelf lijkt het me leuk om aan het werk te gaan als HR-medewerker, al weet ik nog niet precies wat ik hierna wil gaan doen.”

Heb je een tip voor studiekiezers?

“Bezoek de Open Dag van HZ! Dat is de beste manier om te ontdekken of de opleiding bij je past. Er zijn ook meeloopdagen waar je een dag uit de praktijk kunt ervaren. Je studiekeuze wordt er een stuk gemakkelijker door.”

Lees meer over de opleiding Human Resource Management aan de HZ