Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Wat houdt de opleiding Human Resource Management precies in?

“Tijdens de opleiding HRM houd je je bezig met zowel het bedrijf als met de mens. Die combinatie komt terug in alle vakken die je hier volgt. Denk aan arbeidsrecht, personeelsmanagement, maar ook het voeren van arbeidsvoorwaardengesprekken, sollicitatiegesprekken en recruitment. HRM past bij mij omdat ik het leuk vind om met mensen bezig te zijn, maar ook met het bedrijf.”

Hoe leer je de menselijke vaardigheden tijdens de opleiding?

“Je leert dit natuurlijk het beste door je theorie in de praktijk te brengen. De opleiding zit daarom vol met interessante praktijkopdrachten. In het tweede jaar hebben we bijvoorbeeld veel gewerkt aan projecten met externe organisaties, zoals zorgorganisaties en energiebedrijven. Ook werken we regelmatig samen aan projecten met andere opleidingen, zoals Verpleegkunde.”

Je maakte de overstap van mbo naar hbo. Hoe bevalt dat?

“Human Resource Management was een mooie vervolgstap na mijn mbo-opleiding voor directiesecretaresse en managementassistent. De overstap verliep heel positief. Op het hbo krijg je, ondanks de praktische benadering, iets meer theorie dan op het mbo. Er wordt ook wat meer gevraagd van je zelfstandigheid en je planning. Daar moest ik in het begin wel aan wennen, maar zoiets leer je heel snel. Op de HZ word je goed begeleid. Dat scheelt natuurlijk enorm.”

Waar zien we je later mogelijk terug?

“Na mijn studie wil ik graag werken in de chemische sector. Bijvoorbeeld bij een grote fabrikant. Dit zijn vaak internationale organisaties met heel veel medewerkers en veel verschillende culturen. Ik heb mijn stage in deze sector kunnen lopen en dat beviel ontzettend goed. Ik was er eigenlijk meteen van overtuigd dat ik er later verder in zou willen werken. Dat is ontzettend uitdagend.”

Lees meer over de opleiding Human Resource Management aan de HZ