Mihaela is student Finance & Control aan de HZ. Hoe bevalt de opleiding? En wat zijn haar dromen? In deze video vertelt ze er meer over.

Waarom heb je gekozen om na je mbo verder te studeren aan het hbo?

"Na mijn mbo ben ik eerst gaan werken bij een bedrijf. Daar zag ik kansen om door te groeien en mezelf verder te ontwikkelen door een studie te doen aan het hbo. De HZ had precies de opleiding, die ik graag wilde gaan doen en is dicht bij huis."

En welke opleiding was dat dan?

"De opleiding Finance & Control, voorheen bedrijfseconomie. Het fijne aan deze opleiding is dat het niet alleen maar cijfers zijn. Je leert ook gegevens verzamelen, rapporteren en analyseren. De colleges zijn heel erg praktijkgericht. Er wordt vaak rekening gehouden met de actualiteit. Studenten mogen ook meedenken hoe het onderwijs verbeterd kan worden. Dat vind ik zelf heel fijn."

Hoe was voor jouw de overstap van het mbo naar het hbo?

"De overstap van het mbo naar het hbo was voor mij niet moeilijk. Ik ben het gewoon gaan doen, zodat ik later bij verschillende bedrijven mij kan ontwikkelen op financieel gebied en ook een professional kan worden."

Waar zie jij jezelf later werken?

"Later zie ik mezelf bij diverse bedrijven werken, vooral bij grote bedrijven. Het lijkt mij leuk om op diverse afdelingen bezig te zijn, met cijfers te werken, financiële rapportages te draaien, jaarrekeningen op te stellen, enzovoorts."

Meer informatie over de opleiding Finance & Control aan de HZ