Reinier volgt de opleiding Maritiem Officier aan de HZ. Na het behalen van zijn vwo-diploma koos hij voor het hbo. "Vlissingen ademt zeevaart, met uitzicht op de kustlijn en de voorbijkomende schepen.”

Waarom heb je gekozen om te studeren aan de HZ?

“Tijdens een Open Dag trok mij de kleinschaligheid en persoonlijke erg aan van de HZ. En toen ik de simulatoren zag, was ik eigenlijk direct overtuigd om de opleiding Maritiem Officier te studeren. "Vlissingen ademt zeevaart, met uitzicht op de kustlijn en de voorbijkomende schepen.”

Je hebt zelf VWO gedaan. Waarom heb je gekozen voor een hbo-opleiding?

“Het grappige is, dat ik altijd gezegd heb dat ik naar de universiteit zou gaan. Uiteindelijk wilde ik liever een meer praktijkgerichte studie. Iets dat ik hier echt gevonden heb.”

Dus je leert ook echt veel in de praktijk?

“Ja, je sleutelt ook zelf aan bijvoorbeeld motoren en oefen op de simulatoren. Verder loop je stages, waarbij je over de hele wereld vaart. Maar ook voor aan de wal krijg je een goede technische basis mee.”

Wat vind je het mooiste aan het vak van Maritiem Officier?

“Eigenlijk dat je met een klein team verantwoordelijk bent voor een groot schip. Ik vind het erg leuk om daar onderdeel van te zijn.”

Lees meer over de opleiding Maritiem Officier aan de HZ