Maritiem Officier: Reinier over zijn studiekeuze

Waarom heb je gekozen om te studeren aan de HZ?

“Tijdens een Open Dag trok mij de kleinschaligheid en persoonlijke erg aan van de HZ. En toen ik de simulatoren zag, was ik eigenlijk direct overtuigd om de opleiding Maritiem Officier te studeren. Er hangt in Vlissingen ook echt een zeevaartsfeer, inclusief uitzicht op de kustlijn met de voorbijkomende schepen.”

Je hebt zelf VWO gedaan. Waarom heb je gekozen voor een hbo opleiding?

“Het grappige is, dat ik ook altijd gezegd heb dat ik naar de Universiteit zou gaan. Uiteindelijk wilde ik liever een meer praktijkgerichte studie. Iets dat ik hier echt gevonden hebt.”

Dus je leert ook echt veel in de praktijk?

“Ja, je sleutelt ook zelf aan bijvoorbeeld motoren en oefen op de simulatoren. Verder loop je stages, waarbij je over de hele wereld vaart. Maar ook voor aan de wal krijg je een goede technische basis mee.”

Wat vind je het mooiste aan het vak van Maritiem Officier?

“Eigenlijk dat je met een klein team verantwoordelijk bent voor een groot schip. Ik vind het erg leuk om daar onderdeel van te zijn.”

Lees meer over de opleiding Maritiem Officier aan de HZ

Meld je aan voor een opleiding
Keuze gemaakt? Meld je eenvoudig aan voor een opleiding via Studielink.
Ga naar Studielink
Vraag het een student!
Heb jij vragen over de opleiding, de HZ of het studentenleven? Vraag het aan studenten van de opleiding Maritiem Officier!
Chat nu
Het studentenleven van de HZ
Hoe vind ik een kamer? Hoe leer ik nieuwe mensen kennen? Wat kan ik naast mijn studie doen? Dit zijn vragen die worden beantwoord in deze stream over het studentenleven aan de HZ.
Bekijk voorlichting
Rondleiding op locatie
Leuke hbo-opleiding gezien bij ons? Maar wil je wel even kijken waar je de dan de komende 2 jaar rondloopt? Dat kan! Je kunt je inschrijven voor een rondleiding. Een van onze studenten laat je dan ons mooie gebouw zien en beantwoordt meteen je vragen.
Meld je aan