Muirgen volgt de opleiding Maritiem Officier aan de HZ in Vlissingen. "Met een hbo-diploma Maritiem Officier heb je gewoon meer doorgroeimogelijkheden en ook voor het loodswezen heb je deze hbo-opleiding nodig."

Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Waarom heb je gekozen om Maritiem Officier te studeren aan de HZ?

“Hiervoor heb ik een mbo-opleiding gedaan en ik wilde graag mijn baankansen vergroten op zowel de wal als op zee. Met een diploma Maritiem Officier heb je gewoon meer doorgroeimogelijkheden en ook voor het loodswezen heb je deze hbo-opleiding nodig.”

Hoe was de overstap van mbo naar hbo?

“Ik heb de overstap van mbo naar hbo in eerste instantie als pittig ervaren door het hogere tempo en de hoeveelheid theorie in deze opleiding. Na een half jaar was ik echter hier meer aan gewend, mede door de goede begeleiding van de docenten. En het heeft ook een voordeel. Zo heb ik vrijstellingen gekregen voor stages, omdat ik al praktijkervaring heb opgedaan tijdens mijn mbo. Hierdoor kan ik nu een verkort traject volgen van deze bacheloropleiding."

Wat vind je zo mooi aan de zeevaart?

“Ik ben gefascineerd door bijvoorbeeld grote heavy lift schepen met enorme kranen. Deze schepen kunnen gewoon complete booreilanden oppakken en dat vind ik heel indrukwekkend. Maar wat ik vooral heel mooi vind, is het veilig navigeren van een groot schip van a naar b. Je moet hierbij rekening houden met omringend verkeer, stromingen, wind, enzovoorts. Dat geeft me een enorme kick.”

Lees meer over de opleiding Maritiem Officier aan de HZ