Frederik uit België koos voor de opleiding Maritiem Officier in Vlissingen. Hij verhuisde naar Nederland om straks als stuurman de wereld over te varen. In deze video vertelt hij meer over zijn keuze en ervaringen.

Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Waarom heb je gekozen voor de opleiding Maritiem Officier?

"De fascinatie voor scheepvaart heb ik van mijn opa, die vroeger een scheepswerf bezat. Mijn familie heeft een sterke band met de scheepsbouw, en als kind bracht ik veel tijd door op de werf. Ik vond het prachtig om daar rond te lopen en de schepen op te zien bouwen. Ik begon ook al vroeg met zeilen. Wanneer ik op zee ben, kom ik tot rust. Het geeft me een goed gevoel om één te zijn met de natuur. De keuze om Maritiem Officier te studeren was voor mij dus een vrij logische."

Waarom koos je als Vlaming voor de opleiding in Vlissingen?

"De opleiding is erg gericht op de praktijk. Je krijgt een grondige opleiding met behulp van simulatoren, waarbij theorie en praktijk samenkomen. Dankzij de simulatoren kun je je goed voorbereiden op allerlei situaties die je gaat tegenkomen op het water. Ik heb ook voor Vlissingen gekozen omdat het een leuke stad is. Dicht bij de zee, met stranden en een mooie omgeving."

Waar zie je jezelf later werken?

"Natuurlijk wil ik graag de zee op. Een standaard kantoorbaan van negen tot vijf past niet bij mij. Ik vind het interessant om diverse culturen en plaatsen en mensen te leren kennen. Waar je lekker buiten kan zijn. Voor zou het dan niet voelen als werk, maar als mijn passie."

Lees meer over de opleiding Maritiem Officier aan de HZ