HBO-ICT: Mariska voelt zich thuis op de opleiding én in Zeeland

Waarom is de opleiding HBO-ICT op jouw lijf geschreven?

"De opleiding is erg gericht op de praktijk. Ik sta dankzij deze studie veel in contact met bedrijven en ik merk dat hun werkwijzen heel erg overeenkomen met wat wij leren. Denk bijvoorbeeld aan agile werken, waar wij verschillende workshops over krijgen. De dag beginnen met een stand-up, je team briefen over wat je vandaag gaat doen, samen de planning doornemen ... Ik vind het fijn dat dit soort werkmethodes in de opleiding worden meegenomen."

Voor deze studie verruilde je Suriname voor Nederland. Waarom koos je voor Zeeland?

"Vooral vanwege de prachtige omgeving hier. Ik ben een introvert persoon en houd van rust. In Zeeland voel ik me vrij om lekker te gaan wandelen of fietsen. De ruimte, de schone stranden, de duinen: I love it. Ook de mensen zijn hier heel erg vriendelijk. In Zeeland zit ik lekker in mijn vel."

Hoe is de sfeer binnen de opleiding ICT?

"Ik voel me hier heel comfortabel. Iedereen geeft elkaar de ruimte om zichzelf te zijn. De studie draait natuurlijk ook om samenwerking, waardoor je elkaar goed leert kennen en leuke vriendschappen opbouwt. Ook de docenten en coaches zijn heel tof. Ze helpen je op een laagdrempelige manier. Ik durf nu veel eerder vragen te stellen dan voorheen. Toen wilde ik álles zelf uitzoeken. Deze opleiding heeft me uit mijn comfortzone gehaald."

Heb je meer leren samenwerken bij de HZ?

"Absoluut. Ik was altijd iemand die graag individueel aan de slag ging, maar daar ben ik dankzij deze opleiding wel anders naar gaan kijken. Ik heb gemerkt hoe leuk het is dat mensen binnen een team hun eigen taak hebben en hoe je daarover met elkaar kunt communiceren. En hoe fijn het is dat je daarin dezelfde kernwaarden deelt."

Lees meer over de opleiding ICT aan de HZ