Lotje volgt de opleiding Communicatie aan de HZ. De overstap naar het hbo bevalt haar goed, net als de opleiding zelf. "Je wordt echt gezien en geholpen op het moment wanneer je dat nodig hebt."

Waarom heb je gekozen voor de opleiding Communicatie aan de HZ?

"Ik heb hiervoor Grafische Vormgeving aan het mbo gestudeerd en ik wilde graag meer leren over marketing en communicatie. Daarom heb ik voor een vervolgstap naar het hbo gekozen."

Wat vind je zo interessant aan het vakgebied communicatie?

"Ik vind het heel leuk om met mijn uitingen mensen te inspireren of aan te sporen tot een handeling. Dat is de reden waarom ik communicatie ben gaan studeren."

Hoe was de overstap van mbo naar hbo?

"Voor mij was het minder moeilijk dan ik dacht. Het enige verschil is dat je op het hbo meer zelfstandig werkt en daardoor beter leert plannen op je eigen manier. Je wordt wat meer losgelaten. Maar verder vond ik de overstap niet lastig."

Hoe is het contact met docenten op de HZ?

"Op de HZ werk je op een heel persoonlijk niveau samen met studenten en docenten. Je hebt heel nauw contact met de docenten, en dat is heel fijn wanneer je ergens tegenaan loopt. Je wordt echt gezien en geholpen op het moment wanneer je dat nodig hebt."

Wat leer je zoal tijdens de opleiding Communicatie?

"Dat is heel breed. Dit kan gaan over het maken van een blog of een podcast. Maar we krijgen ook les over crisiscommunicatie, gedragsbeïnvloeding en andere interessante onderwerpen. Er zijn vaak feedbackmomenten waarop je met docenten op je werk en je ontwikkeling reflecteert. Je krijgt dan heel goede uitleg waar je weer mee verder kunt."

Lees meer over de opleiding Communicatie aan de HZ