Met zijn passie voor logistiek kwam Zino terecht op de opleiding Logistics Engineering aan de HZ. Hij vertelt je over de opleiding, de praktijkopdrachten en de sfeer op de HZ.

Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Waarom heb jij gekozen voor de opleiding Logistics Engineering?

“Als bijbaan heb ik gewerkt in een magazijn en daar is mijn interesse in logistiek ontstaan. Ik vind het hele proces interessant, omdat die bestaat uit veel verschillende schakels. Mocht er een schakel wegvallen of niet goed functioneren dan gaat eigenlijk het hele proces niet meer zoals het zou moeten gaan.”

Wat leer je zoal tijdens de opleiding?

“Je krijgt vakken als fysieke distributie, marketing, exportmanagement en projectmanagement. Ook krijg je vakken als Engels en wiskunde.”

Hoe ziet een typische dag eruit van een student Logistics Engineering?

“Tijdens een dag op de opleiding krijg je eerst les in theorie en daarna werk je meer projectgericht. Hierdoor vertaal je eigenlijk direct de theorie naar de praktijk. Zo heb ik al direct in het eerste jaar een excursie gehad naar Coca-cola, waarvoor we een opdracht moesten maken. In het tweede jaar hebben we een stuwplan gemaakt voor een fictief containerschip voor het vak Maritieme logistiek. Hier keken we toen hoe je een lading met gevaarlijke stoffen op een veilige manier kan transporteren. Momenteel zijn we bezig met het ontwerpen van een koelvries-chain voor de GGD om het coronavaccin te transporteren door Nederland. Het is heel leuk om aan zo’n actueel onderwerp te kunnen werken.”

Hoe is het om te studeren aan de HZ?

“Ik vind de HZ een fijne school om te studeren, omdat ze heel persoonlijk met je omgaan. De docenten kennen je allemaal en ze weten wat ze van je kunnen verwachten. Je kunt zo bij ze aankloppen. En als de docenten merken dat het even wat minder gaat, dan vragen ook aan je of er iets is.”

Lees meer over de opleiding Logistics Engineering aan de HZ