Logistics Engineering: Zino vertelt meer over de opdrachten

Waarom heb jij gekozen voor de opleiding Logistics Engineering?

“Als bijbaan heb ik gewerkt in een magazijn en daar is mijn interesse in logistiek ontstaan. Ik vind het hele proces interessant, omdat die bestaat uit veel verschillende schakels. Mocht er een schakel wegvallen of niet goed functioneren dan gaat eigenlijk het hele proces niet meer zoals het zou moeten gaan.”

Wat leer je zoal tijdens de opleiding?

“Je krijgt vakken als fysieke distributie, marketing, exportmanagement en projectmanagement. Ook krijg je vakken als Engels en wiskunde.”

Hoe ziet een typische dag eruit van een student Logistics Engineering?

“Tijdens een dag op de opleiding krijg je eerst les in theorie en daarna werk je meer projectgericht. Hierdoor vertaal je eigenlijk direct de theorie naar de praktijk. Zo heb ik al direct in het eerste jaar een excursie gehad naar Coca-cola, waarvoor we een opdracht moesten maken. In het tweede jaar hebben we een stuwplan gemaakt voor een fictief containerschip voor het vak Maritieme logistiek. Hier keken we toen hoe je een lading met gevaarlijke stoffen op een veilige manier kan transporteren. Momenteel zijn we bezig met het ontwerpen van een koelvries chain voor de GGC om het coronavaccin te transporteren door Nederland. Het is heel leuk om aan zo’n actueel onderwerp te kunnen werken.”

Hoe is het om te studeren aan de HZ?

“Ik vind de HZ een fijne school om te studeren, omdat ze heel persoonlijk met je omgaan. De docenten kennen je allemaal en ze weten wat ze van je kunnen verwachten. Je kan zo bij ze aankloppen. En als de docenten merken dat het even wat minder gaat, dan vragen ook aan je of er iets is.”

Lees meer over de opleiding Logistics Engineering aan de HZ

Rondleiding op locatie
Leuke hbo-opleiding gezien bij ons? Maar wil je wel even kijken waar je de dan de komende 2 jaar rondloopt? Dat kan! Je kunt je inschrijven voor een rondleiding. Een van onze studenten laat je dan ons mooie gebouw zien en beantwoordt meteen je vragen.
Meld je aan
Meld je aan voor een opleiding
Keuze gemaakt? Meld je eenvoudig aan voor een opleiding via Studielink.
Ga naar Studielink
Vraag het een student!
Heb jij vragen over de opleiding, de HZ of het studentenleven? Vraag het aan studenten van de opleiding Logistics Engeneering!
Chat nu
Het studentenleven van de HZ
Hoe vind ik een kamer? Hoe leer ik nieuwe mensen kennen? Wat kan ik naast mijn studie doen? Dit zijn vragen die worden beantwoord in deze stream over het studentenleven aan de HZ.
Bekijk voorlichting