Logistics Engineering: Niek vertelt over de opdrachten

Wat leer je tijdens de opleiding Logistics Engineering?

"Tijdens de opleiding Logistics Engineering leer je eigenlijk alle handelingen van grondstof tot aan het eindproduct. Zo kun je denken aan de boer in Afrika tot aan het fruit in een supermarkt. Verder leer je allerlei aspecten van het vak, zoals financiën, economie en technologie."

Wat vind jij het leukste aan de opleiding aan de HZ?

"Het leukste aan opleiding is eigenlijk dat 75% van de opdrachten zijn gelinkt aan bedrijven, zoals Verbrugge, Kloosterboer en Boskalis. Voor opdrachten ga je dus ook echt naar bedrijven toe. Zelf heb ik onder andere aan een project gewerkt voor het ADRZ ziekenhuis. We hebben toen gekeken naar hoe het zorgpersoneel onder druk staat en hoe we de werkdruk kunnen verlichten. Dit hebben we gedaan door bijvoorbeeld wachtrijen te verkorten en de zorgpoli anders in te richten. Achteraf hebben we nog complimenten gekregen, dus dat is wel super leuk. Je kan dus via je logistieke opleiding ook een ziekenhuis helpen."

Welke studieroute heb jij gekozen en waarom?

"Ik heb gekozen voor de studieroute Maritiem, omdat ik op het mbo ook al de studierichting Manager Havenlogistiek had gedaan. Daarbij heb je als Logistic Engineer in de haven te maken met de planningen van de schepen, zoals waar los je welk schip. Daarbij heb je te maken met een bulkladingen, containers en koel- en vrieselementen. Ook kom je op verschillende locaties in de havens, waardoor elke dag weer een nieuwe dag is. Dat trekt mij het meest!"

Lees meer over de opleiding Logistics Engineering aan de HZ

Meld je aan voor een opleiding
Keuze gemaakt? Meld je eenvoudig aan voor een opleiding via Studielink.
Ga naar Studielink
Adviesgesprek studeren in deeltijd
Wil je meer weten over studeren in deeltijd? Meld je aan voor een persoonlijk adviesgesprek en bespreek de mogelijkheden.
Gesprek aanvragen
Vraag het een student
Vragen over een opleiding, de HZ of het studentenleven? Chat met een van onze studenten!
Ga naar de chat