Logistics Engineering: de studentervaring van Dimitri

Waarom heb je voor Logistics Engineering bij de HZ gekozen?
“Hiervoor heb ik MBO logistiek gestudeerd bij het Scalda op de boulevard. Ik ben naar de open dag in Rotterdam geweest en naar een meeloopdag op de HZ. Ik heb voor de HZ gekozen omdat je hier meer persoonlijk contact hebt en de HZ voelde beter aan.”

Als er aan je gevraagd wordt welke opleiding je volgt en wat het inhoudt, wat zeg je dan?
“Meestal vraag ik of ze producten online bestellen. En dat ze zich moeten bedenken hoe die producten dan uiteindelijk bij je thuis komen, daar zijn allerlei logistieke processen voor nodig en dat regelen wij.”

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Fotos Dimitri Logistics Engineering

Wat vind je het leukste aan de opleiding? 
“Ik vind het heel leuk om samen met klasgenoten aan projecten voor bedrijven te werken. We hebben bijvoorbeeld een project gedaan bij een bedrijf dat totaaloplossingen biedt in de supply chain. Ze waren erg blij met onze hulp en hebben onze bevinden ook meteen geïmplementeerd als klein project. Dat is erg leuk om terug te horen.”

Welk eigenschappen heb je nodig voor de opleiding? 
“Je moet goed kunnen plannen, flexibel en dynamisch zijn. Maar ook goed zelfstandig kunnen werken én samenwerken.”

Waar kijk je nog naar uit tijdens je studie? 
“Er zijn heel veel mogelijkheden om naar het buitenland te gaan en best veel van mijn klasgenoten doen dat ook, ze gaan onder andere naar Japan, Canada en Noorwegen. Zelf wil ik graag naar Spanje om daar mijn minor te volgen.”

Hoe zie je je toekomst? 
“Omdat ik een logistieke vooropleiding heb afgerond, namelijk MBO Logistiek, volg ik een verkort traject. Dat betekent dat ik in plaats van vier jaar, drieënhalfjaar over de opleiding doe. Ik ben dus als alles goed gaat over anderhalf jaar klaar. Als ik nu nadenk over mijn toekomst wil ik graag als projectmanager bij Zeeland Connect gaan werken.”

Wat voor advies heb je voor studiekiezers? 
“Mijn advies is dat je goed moet nadenken over waar je jezelf uiteindelijk ziet werken. Bij Logistics Engineering is dat heel breed. Kijk dus puur naar wat je leuk vindt en zoek daarvanuit verder naar een studie die daarbij past. Beslis niet te snel, om te voorkomen dat je een verkeerde keuze maakt. Ga bijvoorbeeld naar een open dag of meeloopdag. Voor mij persoonlijk was de meeloopdag een goede aanvulling en zorgde ervoor dat ik echt zeker wist dat Logictis Engineering wilde gaan studeren.”

Lees meer over de opleiding Logistics Engineering aan de HZ

Gerelateerd

Saïd

Sportkunde

“Ik kreeg vanuit school een aangepast studieprogramma zodat ik mijn sportcarrière zo goed mogelijk kon combineren.”

Lees Saïd zijn verhaal

Han

Tweedejaarsstudent Communicatie

“Je kunt hier echt je creativiteit loslaten op allerlei opdrachten uit het bedrijfsleven.”

Lees het hele verhaal van Han

Anke

Alumnus Pedagogiek

“Tijdens mijn stage heb ik gewerkt met kinderen met een lichtelijk verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek.”

Lees het hele verhaal van Anke
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×