Dimitri is student Logistics Engineering aan de HZ. "Ik vind het heel leuk om samen met klasgenoten aan projecten voor echte bedrijven te werken."

Waarom heb je voor de opleiding Logistics Engineering aan de HZ gekozen?

“Hiervoor heb ik MBO logistiek gestudeerd bij het Scalda op de boulevard. Ik ben naar de open dag in Rotterdam geweest en naar een meeloopdag op de HZ. Ik heb voor de HZ gekozen omdat je hier meer persoonlijk contact hebt en de HZ voelde beter aan.”

Waarom heb je gekozen om na je mbo verder te studeren?

"Eigenlijk puur omdat ik nog niet klaar was om fulltime te werken. Ik wil me graag verder oriënteren en nog genieten van het studentenleven.

Hoe was de overstap van mbo naar hbo?

"De overstap van mbo naar hbo vond ik in het begin wel lastig. Ik merkte wel het verschil tussen praktijkgericht denken en theoretisch denken. Ook was de manier van 'vragen' anders dan op het mbo. Wel merkte ik dat met mijn praktijkervaring de instap eigenlijk goed te doen was. Dus dat was weer voordelig voor mij. Daarbij kreeg ik goede begeleiding van mijn docenten en medestudenten."

Als er aan je gevraagd wordt welke opleiding je volgt en wat het inhoudt, wat zeg je dan?

“Meestal vraag ik of ze producten online bestellen. En dat ze zich moeten bedenken hoe die producten dan uiteindelijk bij je thuis komen, daar zijn allerlei logistieke processen voor nodig en dat regelen wij.”

Wat vind je het leukste aan de opleiding?

“Ik vind het heel leuk om samen met klasgenoten aan projecten voor bedrijven te werken. We hebben bijvoorbeeld een project gedaan bij een bedrijf dat totaaloplossingen biedt in de supply chain. Ze waren erg blij met onze hulp en hebben onze bevinden ook meteen geïmplementeerd als klein project. Dat is erg leuk om terug te horen.”

Welk eigenschappen heb je nodig voor de opleiding?

“Je moet goed kunnen plannen, flexibel en dynamisch zijn. Maar ook goed zelfstandig kunnen werken én samenwerken.”

Waar kijk je nog naar uit tijdens je studie?

“Er zijn heel veel mogelijkheden om naar het buitenland te gaan en best veel van mijn klasgenoten doen dat ook, ze gaan onder andere naar Japan, Canada en Noorwegen. Zelf wil ik graag naar Spanje om daar mijn minor te volgen.”

Hoe zie je je toekomst?

“Omdat ik een logistieke vooropleiding heb afgerond, namelijk MBO Logistiek, volg ik een verkort traject. Dat betekent dat ik in plaats van vier jaar, drieënhalf jaar over de opleiding doe. Ik ben dus als alles goed gaat over anderhalf jaar klaar. Als ik nu nadenk over mijn toekomst wil ik graag als projectmanager bij Zeeland Connect gaan werken.”

Wat voor advies heb je voor studiekiezers?

“Mijn advies is dat je goed moet nadenken over waar je jezelf uiteindelijk ziet werken. Bij Logistics Engineering is dat heel breed. Kijk dus puur naar wat je leuk vindt en kijk dan verder naar een studie die daarbij past. Beslis niet te snel, om te voorkomen dat je een verkeerde keuze maakt. Ga bijvoorbeeld naar een open dag of meeloopdag. Voor mij persoonlijk was de meeloopdag een goede aanvulling en zorgde ervoor dat ik echt zeker wist dat Logistics Engineering wilde gaan studeren.”

Lees meer over de opleiding Logistics Engineering aan de HZ