Student Rick koos voor de opleiding Leraar Basisonderwijs aan de HZ. Hier loopt hij vanaf dag één al twee dagen in de week stage, waar hij les geeft en een voorbeeld kan zijn voor zijn leerlingen. Iets waar hij trots op is.

Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Je kunt de opleiding Leraar Basisonderwijs op veel plekken in Nederland volgen. Waarom koos je voor de HZ?

"Ik heb verschillende open dagen bezocht en de HZ sprak me het meest aan op persoonlijk vlak. Het is persoonlijker, geeft me meer een thuisgevoel en een veilig gevoel. De sfeer vind ik prettiger dan op andere scholen waar ik gekeken heb."

Op de HZ sta je in je eerste jaar al meteen voor de klas. Hoe bevalt dat?

"Ik vind dat een groot pluspunt. Ik loop nu in mijn eerste jaar al 2 dagen stage op een basisschool, waar ik werk en leer tegelijk. Dat werkt heel fijn, omdat je de theorie uit de lessen meteen kunt toepassen in de klas."

Waar zou je na je studie les willen geven?

"Na mijn opleiding zou ik graag meester willen zijn in groep 8. Je kunt al wat meer gesprekken voeren met die leerlingen, omdat ze wat ouder zijn, en dat lijkt me erg leuk."

In het basisonderwijs staan relatief weinig mannen voor de klas. Vind je het belangrijk om daar meer balans in aan te brengen?

"Ja, ik denk dat veel kinderen hun juf of meester als rolmodel zien. Diversiteit onder leerkrachten is dan belangrijk. Het zou heel mooi zijn als er naast de juffen ook meer meesters in het onderwijs werken."

Lees meer over de opleiding Leraar Basisonderwijs aan de HZ