Jelma volgt de deeltijdopleiding Social Work aan HZ University of Applied Sciences. Ze combineert haar studie met haar baan bij een zorginstelling. In deze video deelt ze haar ervaringen.

Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Wat vind je leuk aan de opleiding Social Work aan de HZ?

“Bij Social Work leer je om breder te kijken dan het probleem wat de cliënt, het personeelslid, de collega of het team aangeeft. Vaak zit er veel meer achter de eerste probleemstelling. Als social worker onderzoek ik alle aspecten daarvan. Het is een ontzettend leuke uitdaging om weer in de schoolbanken te zitten en nieuwe dingen te leren. Er is een hele nieuwe wereld voor me opengegaan en het is leuk om mezelf te zien groeien op zowel professioneel als persoonlijk gebied."

Wat vind je van begeleiding op de HZ?

"De begeleiding op de HZ vind ik echt geweldig, want je kunt de docenten alles vragen. Je bent wel verantwoordelijk voor je eigen proces, want het is uiteindelijk hbo. Je zult als student dus proactief moeten zijn en zelf achter de dingen aan die je wil bereiken.”

Hoe ziet je gemiddelde week eruit?

“Ik werk 24 uur in Nieuw Rijsenburgh en ik heb één dag in de week les. Daarnaast besteed ik minstens nog 10 tot 16 uur per week aan mijn studie. De balans tussen werk, privé en mijn studie is een continue zoektocht. Het is ontzettend leuk, maar het kan ook veel zijn. Het is een grote uitdaging, maar je krijgt er veel voor terug.”

Wat houdt een flexibele deeltijdopleiding in?

“In het begin wist ik niet zo goed wat flexibele deeltijd precies inhield, maar inmiddels ben ik erachter. Aan het begin van de studie kun je van alles bedenken hoe je het wil gaan doen. De praktijk van alledag is weerbarstig en soms komt er iets op je pad waardoor je studievertraging oploopt. Dat is ook bij mij gebeurd, maar dat is helemaal niet erg. Omdat het flexibel is, doe ik het op mijn tempo. Dat is heerlijk!”

Lees meer over Social Work in deeltijd aan de HZ