Raquel studeert Technische Bedrijfskunde aan de HZ. In deze video bespreekt ze haar opleiding en hoe ze als internationale student uit Mexico hulp heeft gekregen om zich thuis te voelen.

Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Wat vind je zo leuk aan Technische Bedrijfskunde?

"Technische Bedrijfskunde is een heel brede opleiding. Je doet kennis op over management en over techniek. Je weet daardoor heel veel over verschillende afdelingen binnen een bedrijf of project. En je bent in staat om het grotere plaatje te managen. Ik vind het ook heel leuk dat ik alles wat ik leer meteen in de praktijk kan gebruiken tijdens real life projecten en stages."

Hoe ben je geholpen in je overgang van Mexico naar Nederland?

"Dat liep heel soepel. Het International Office van de HZ heeft me supergoed geholpen. Ook hadden we student buddies; tweedejaarsstudenten die altijd voor ons klaarstonden met hulp. Niet alleen bij het studeren, maar ook als we vragen hadden over alles daaromheen. Mijn zus Sarah studeert ook aan de HZ in hetzelfde jaar als ik. Aan haar heb ik natuurlijk ook veel steun!"

Waar zou je graag willen werken?

"Ik ben heel blij dat ik dankzij de opleiding heel flexibel kan zijn. Je leert hier om overal te kunnen werken en jezelf goed aan te passen. Later hoop ik iets te kunnen doen om deze wereld beter te maken. Zorgen voor impact! En wie weet start ik ooit mijn eigen onderneming."

Lees meer over de opleiding Technische Bedrijfskunde aan HZ