Student Anne zit in haar eerste studiejaar HBO-ICT. Ze koos voor deze opleiding vanwege de combinatie van techniek en creativiteit. Ze vertelt graag meer over de opleiding, haar internationale klas en hoe het is om te studeren aan de HZ.

Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Waarom koos je voor de opleiding HBO-ICT?

"Na de havo was ik op zoek naar studie waarin ik zowel technisch als creatief bezig kon zijn. Toen kwam ik bij HBO-ICT uit. Voor mij is dat de perfecte combinatie. ICT is veel meer dan eentjes en nulletjes, zoals veel mensen denken. Als je iets schrijft, zie je direct het resultaat ervan. Je kunt er veel creativiteit in kwijt en dat vind ik superleuk."

Hoe is het om te studeren aan de HZ?

"De HZ is een fijne omgeving om te studeren. Je krijgt veel persoonlijke begeleiding en de studenten werken onderling veel samen. Ik heb een superleuke klas, waarmee ik aan toffe projecten kan werken. We hebben bijvoorbeeld een game ontwikkeld voor basisschoolleerlingen. De werkomstandigheden zijn ook fijn. Het gebouw is mooi en modern."

Hoe ziet de opleiding er in de praktijk uit?

"Er wordt heel veel samengewerkt. We werken met de agile methode. Hiermee werk je in groepen op een productieve manier aan een project. Het voordeel van agile werken is dat je voorbereid wordt op het bedrijfsleven. Ik vind het ook een heel motiverende manier van werken."

Je volgt de opleiding in het Engels. Waarom koos je hiervoor?

"ICT is een vrij internationale wereld, dus in het bedrijfsleven ga ik het later hoe dan ook tegenkomen. Ik vind de internationale klas ook superleuk. Je leert elkaar op een andere manier kennen. Iedereen komt van over de hele wereld en je leert veel over verschillende culturen."

Bij HBO-ICT kun je kiezen uit 3 studieroutes. Welke kies jij?

"Ik wil graag de kant op van software engineer, omdat ik dat toch wel het leukst vind. Creatief bezig zijn, maar ook technisch. Je schrijft echt code en je ziet ook echt het resultaat ervan. Dat spreekt me erg aan."

Meer informatie over de opleiding HBO-ICT aan de HZ