Enrique over zijn keuze voor het hbo

Bekijk hier het verhaal van Enrique, student aan de opleiding Finance & Control (Bedrijfseconomie) aan de HZ.

Je hebt vwo gedaan op de middelbare school. Waarom heb je gekozen om te studeren aan een hogeschool?

Ik heb gekozen voor een hogeschool, omdat ik een praktijkgerichte opleiding wilde volgen. Ik twijfelde wel eerst nog tussen het hbo of een universiteit. De grootte van een universiteit sprak mij echter niet aan en ik merkte dat ik beter af zou zijn met de meer persoonlijkere aandacht van de HZ. Daarbij koos ik voor het hbo, omdat je dan meer in aanraking komt met verschillende grote en kleine bedrijven. Hierdoor krijg je beter inzicht in het vakgebied waar je later in terecht komt.

Uiteindelijk koos je voor de opleiding Finance & Control (Bedrijfseconomie). Wat houdt de opleiding in?

Finance & Control is voornamelijk een opleiding voor mensen die bezig zijn met cijfertjes, maar is ook een vrij brede opleiding. Je bent bezig met getallen, jaarrekeningen, processen en zelfs ICT. Het vakgebied ontwikkeld zich heel erg snel.

Wat is het belangrijkste wat je geleerd heb tijdens jouw hbo-opleiding?

In je derde jaar ga je stage lopen en ik heb daar heel veel geleerd over mezelf. Ik was vroeger eigenlijk onzeker over wat ik nu te bieden had voor een bedrijf en tijdens die stage kwam ik erachter dat ik helemaal niet onder hoeft te doen voor de mensen die er al werken. Ik heb gewoon de kennis ervoor en die heb ik opgedaan tijdens deze opleiding.

Meer informatie over de opleiding Finance & Control aan de HZ

Vraag het een student!
Heb jij vragen over de opleiding, de HZ of het studentenleven? Vraag het aan studenten van de opleiding Finance & Control!
Chat nu
Ontdek welke soort studies bij jou passen, doe de HZ studiekeuzequiz
Twijfel jij nog welke opleiding bij je past? Doe deze quiz om een snel inzicht te krijgen welke opleidingen matchen met jouw DNA. Zo heb je een richting om te kijken naar de opleidingen die je kunt volgen bij de HZ, maar natuurlijk kan je altijd nog een studiekeuzetest doen of een van de open dagen bezoeken om nóg meer duidelijkheid te krijgen!
Doe de quiz
Meld je aan voor een opleiding
Keuze gemaakt? Meld je eenvoudig aan voor een opleiding via Studielink.
Ga naar Studielink