Sterre geeft les aan de Associate degree Pedagogisch Educatief Professional aan de HZ. In deze video legt ze uit wat deze deeltijdopleiding inhoudt.

Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Voor wie is de Associate degree Pedagogisch Educatief Professional interessant?

"Deze opleiding past bij je wanneer je het leuk vindt om met kinderen van 0 tot 14 jaar te werken en geïnteresseerd bent in hun gedrag en ontwikkeling. Je wil het niet alleen leren begrijpen, maar ook weten hoe je het gedrag of de ontwikkeling op een positieve manier kan stimuleren. De opleiding leert je daarnaast hoe je samenwerkt met andere professionals. De Associate degree PEP is een tweejarige opleiding op hbo 5 niveau. Onze groep bestaat zowel uit jongeren die net van het mbo komen, als werkenden die een volgende stap willen maken."

Hoe worden studenten begeleid?

"We zien bij jonge studenten dat ze het vaak spannend vinden of ze het niveau wel aankunnen. Je gaat zelfstandig aan de slag, maar je krijgt ook veel ondersteuning van de docenten en medestudenten. Bij meer ervaren professionals zien we dat ze het ontspannend vinden om weer te gaan studeren en dit te combineren met hun privéleven. In beide gevallen heb je altijd een studieloopbaancoach die je begeleidt en beschikbaar is als je vragen hebt of twijfels hebt over je eigen persoonlijke situatie."

Wat maakt de Associate degree Pedagogisch Educatief Professional zo leuk voor jou als docent?

"Ik mag samenwerken met professionals van allerlei leeftijden en achtergronden, met dezelfde interesse en passie voor werken met kinderen. Het is erg leuk om kennis en ervaringen met elkaar te delen. We hebben een betrokken team van docenten en we zijn altijd benieuwd wat onze studenten in de praktijk doen om kinderen verder te helpen in hun ontwikkeling."

Lees meer over de Associate degree Pedagogisch Educatief Professional