Indy studeert Communicatie aan de HZ. In dit verhaal vertelt ze waarom ze voor de opleiding koos en hoe studeren aan HZ er in de praktijk uitziet.

Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Waarom heb je voor de opleiding Communicatie aan de HZ gekozen?

"Na de havo vond ik het best lastig om te bedenken wat ik wilde gaan doen. Ik twijfelde sterk tussen de opleidingen Social Work en Communicatie, omdat je met beide bezig bent met mensen en ook een stukje psychologie. Aan de andere kant ben ik ook behoorlijk creatief, en in deze opleiding kan ik dat goed combineren. Je kunt je creativiteit goed uiten bij het brainstormen, bijvoorbeeld via social media, flyers of blogs. Dus dat is wel iets waar je echt je eigen stempel op kunt drukken."

Wat vind je zo leuk aan de opleiding?

"Ik vind studeren aan de HZ heel leuk, omdat je tijdens de lessen met echte opdrachtgevers werkt. Daarnaast is het een school waar je nauw contact hebt met de docenten en met je klasgenoten. Je bouwt een sterke band op met iedereen en dat vind ik erg prettig."

Waar ben je tijdens de opleiding vooral mee bezig?

"Dat is heel divers. Het varieert van het ontwerpen van mijn posts tot het opzetten van een eigen bedrijf of het maken van een campagne voor een bekend bedrijf zoals Haribo. Het werken met echte opdrachtgevers begon al in blok 1. Ik heb in dit blok een opdracht gedaan voor de FitFabriek, waarbij het doel was om basisschoolkinderen meer water te laten drinken."

Heb je tips voor lezers die interesse hebben in de opleiding Communicatie?

"Ik zou zeker aanraden om een meeloopdag te volgen bij de HZ. Op zo'n dag ervaar je echt wat je tijdens de opleiding allemaal gaat doen. Daardoor krijg je een goed beeld van de manier van lesgeven op de HZ."

Lees meer over de opleiding Communicatie aan de HZ