HZ-student Luna volgt de opleiding Commerciële Economie. Haar grote droom is het runnen van haar eigen horecabedrijf. In deze video deelt ze haar ervaringen.

Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Waarom koos je voor de opleiding Commerciële Economie?

“Na mijn mbo-opleiding Horeca wilde ik me verder verdiepen in de ondernemende kant. Ik droom van het opzetten van mijn eigen horecabedrijf. Commerciële Economie sprak mij aan omdat het sterk gericht is op marketing. Voor iedereen met interesse in ondernemerschap komt deze opleiding heel goed van pas.”

Wat leer je zoal in deze studie?

“De opleiding is heel breed. Je hebt bijvoorbeeld te maken met productontwikkeling, marktanalyse, content, reclame en het maken van begrotingen Je kunt in deze opleiding veel creativiteit kwijt. Bijvoorbeeld bij het creëren van producten of het opzetten van een eigen bedrijfje.”

Welke projecten sprongen er tot nu toe voor jou uit?

“In het eerste jaar hebben we onderzoek gedaan naar de customer journey van Bomont. We adviseerden het bedrijf over de manier waarop ze hun klantbeleving verder kunnen verbeteren. Dat vond ik heel interessant. Een ander gaaf project was de samenwerking met Haribo. We hebben voor dit bedrijf een marktanalyse uitgevoerd. Op basis daarvan mochten we zelf een nieuw Haribo-product ontwikkelen. Van smaak tot vorm tot verpakking. En natuurlijk met een degelijk financieel plan.”

Hoe verliep de overgang van mbo naar hbo?

“Dat ging heel soepel. Qua niveau kan ik het goed aan. In vergelijking met het mbo ben je hier vrijer om je eigen pad te kiezen. Natuurlijk plan je ook veel in samenwerking met je medestudenten. Ook dat is heel leerzaam. Ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt om me verder te ontwikkelen aan de HZ.”

Lees meer over de opleiding Commerciële Economie aan de HZ